İzmir’de 10 köpek zehirlenerek öldürüldü

İzmir’de 10 köpek zehirlenerek öldürüldü
İzmir'in Urla ilçesinde, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından vahşice zehirlenen 10 köpek hayatını kaybetti. Olayda evcil hayvanlar da zehirlenenler arasında yer aldı.

Gülbahçe Mahallesi'nde yaşanan üzücü olay, gece saatlerinde ihbarla ortaya çıktı. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, zehirlenmiş halde ölen 10 köpeği olay yerinden aldı. Sokakta bulunan diğer köpeklerin de zehirlenme riski olduğu ihtimaline karşı ekipler, sabahın erken saatlerine kadar nöbet tuttu.

Mahalle sakinlerinden Elif Sarı, yaşanan vahşete tepki göstererek şunları söyledi: "Bu hayvanları seven, besleyen ve bakan insanlarız. Fakat maalesef sevmeyenler de varmış. Veteriner hekimin söylediğine göre hayvanlar tarım ilacı veya fare zehiri ile zehirlenmiş. Gece isimli köpeğimizin ağzından köpük çıkması nedeniyle zehirlendiğini anladık. Sahipli ve çipli olan da dahil olmak üzere 8-10 tane köpeğimizi ağzında köpüklerle titrer halde bulduk. Zehir çok kuvvetliymiş ve panzehiri de bulunamadığı için hepsini kaybettik."

Olayla ilgili Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme ve araştırma başlatıldı. Faillerin yakalanması ve adalete teslim edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Bu vahşi olay, hayvanseverler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Hayvanseverler, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.