Kamyonetin Çarptığı 5 Yaşındaki Engelli Çocuk Ağır Yaralandı, Kusurlu Bulundu
Adana’nın Yüreğir ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki engelli çocuk, kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastanede yaşam mücadelesi veren çocuğun, jandarma tarafından hazırlanan kaza raporunda kusurlu bulunması ailenin tepkisine neden oldu.
Kaza, geçtiğimiz salı günü sabah saatlerinde Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Mahallesi Karataş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ailesinin yanından ayrılan 5 yaşındaki Batuhan Şahanalan, yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada C.K. yönetimindeki 01 AOY 087 plakalı kamyonetin çarpması sonucu metrelerce savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Batuhan’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kaza anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Gözaltına alınan sürücü, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Kaza Raporu Tamamlandı
Kazayla ilgili jandarma ekiplerince yürütülen inceleme tamamlandı. Hazırlanan kaza raporunda, sürücü C.K.’nin kazada herhangi bir kusurunun bulunmadığı, yaya olan Batuhan Şahanalan’ın ise 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 68/1-b maddesini ihlal ettiği belirtildi. Raporda, çocuğun yaya ve okul geçidi ya da kavşak giriş-çıkışları dışında yolun karşısına geçtiği, kamera görüntüleri ve kaza yeri incelemesi doğrultusunda bu kanaate varıldığı ifade edildi. Ailenin rapora avukatları aracılığıyla itiraz ettiği bildirildi.
Acılı Anne Tepkili
Çocuğun annesi Leyla Şahanalan, kaza tutanağında oğlunun kusurlu bulunmasına tepki gösterdi. Oğlunun kırmızı ışıkta ve kontrollü bir noktada karşıya geçmeye çalıştığını belirten Şahanalan, sürücünün hız sınırını aştığını iddia etti. Şahanalan, raporu kabul etmediklerini ve hukuki sürecin başlatıldığını ifade etti.
Anne Şahanalan ayrıca, sürücünün çocuğa çarptıktan sonra durmadığını, yaklaşık 20-30 metre sürükledikten sonra 100 metre ilerideki akaryakıt istasyonunda durduğunu öne sürdü. Sürücünün ifadesinde “kasaya çarptım sandım” dediğini aktaran Şahanalan, oğlunun yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini ve doktorların beklemekten başka bir şey kalmadığını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.