Kartalkaya Faciasında Yeni Gelişme: 3 Bürokrat Hakkında Soruşturma İzni Verildi

Kartalkaya Faciasında Yeni Gelişme: 3 Bürokrat Hakkında Soruşturma İzni Verildi
Geçtiğimiz yıl Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Oteli’nde meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, olay tarihinde görevli üç bürokrat hakkında soruşturma izni verdi.

Ekol TV’nin özel haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dönemin Kontrolörler Kurulu Başkanvekili Levent Kırcan ile otelin son denetimini gerçekleştiren kontrolörler Barış Başayvaz ve Abdülkadir Eren hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildi. Bu adım, kamuoyunda derin yankı uyandıran faciaya dair sorumlulukların tüm yönleriyle araştırılması açısından kritik bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bakanlık: “Yangın Güvenliği Sorumluluğumuzda Değil”

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yangının ardından iki ayrı ön inceleme gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmelerde, yangın güvenliği denetiminin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sorumluluğunda olmadığı ve ilgili personelin doğrudan bir kusurunun bulunmadığı tespit edildi.

“Yargının Önü Açıldı”

Bakanlık, ilgili isimlerle ilgili herhangi bir açık ihmal bulunmamasına rağmen, adli süreçlerin sağlıklı bir şekilde işlemesi adına soruşturma izni verildiğini belirtti. Kararın, hukuki sürecin tüm yönleriyle şeffaf ilerlemesine katkı sağlaması bekleniyor.

Ne Olmuştu?

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Oteli’nde çıkan büyük yangında 78 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi ise yaralanmıştı. Olay sonrası otel yönetimi ve bazı kamu görevlileri hakkında ihmaller iddiasıyla geniş çaplı bir soruşturma başlatılmıştı. Yeni alınan bu karar, olayın kamu görevlileri yönünden de detaylı biçimde inceleneceğine işaret ediyor.

Kaynak:EKOL TV

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.