Kasa kasa mantarda fiyatlar düştü

Kasa kasa mantarda fiyatlar düştü
Bilimsel adı ’Lactarius salmonicolor’ olan kanlıca mantarı pazardaki yerini alırken, son günlerde yaşanan bolluktan dolayı da mantarın kilosu 150 TL’ye düştü.

Soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen ve lezzeti ile sofraların vazgeçilmezi olan kanlıca mantarı Safranbolu ilçesindeki pazar alanında yerini aldı. Toplanmasının zahmetli olması nedeniyle geçtiğimiz haftalarda kilosu 250 TL’ye satılan mantar, bu hafta bollaşınca 150 TL’ye kadar indi.

Avrupa’da özellikle İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’de bol bulunan ve sevilerek tüketilen kanlıca mantarı yüksek miktarda amino asit içerirken, protein açısından önemli bir besin kaynağı olarak yer alıyor.

Kasa kasa kanlıca mantarında fiyatlar düştü

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.