Kimliği Belirsiz Şahıslar 10 Bin Ağacı Yok Etti

Kimliği Belirsiz Şahıslar 10 Bin Ağacı Yok Etti
Adıyaman’ın Besni ilçesinde büyük bir doğa tahribatı yaşandı. Akkuyu Köyü ile Kesmetepe Belediyesi sınırının birleştiği bölgede bulunan yaklaşık 500 dönümlük tarım arazisinde yer alan 10 bin kök meyve ağacı, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin hedefi oldu. Fıstık ve zeytin başta olmak üzere 2 ila 10 yıllık meyve ağaçları kesilerek veya diplerinden kırılarak tamamen kullanılamaz hale getirildi.

Olayın yaklaşık bir hafta önce meydana geldiği, sekiz arazi sahibine ait 10 bin ağacın yok edildiğinin anlaşılması üzerine jandarma ekiplerine bilgi verildiği öğrenildi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri, geniş çaplı inceleme yaparak olayın faillerine ulaşmak için çalışma başlatırken, arazi sahipleri büyük mağduriyet yaşadıklarını ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Ağaçlarının yok edilmesiyle büyük bir kayıp yaşadığını belirten arazi sahiplerinden Aynur Arpat, “Yurtdışından gelip Türkiye’de yatırım yaptım. Fıstık ağaçlarımın tamamı aşılıydı ve ürün verme aşamasındaydı. Hepsini kesmişler. Fıstık ağacı yetiştirmek gerçekten çok zahmetli. Bu olayın devletimiz tarafından kapsamlı şekilde araştırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Hicabi Yıldırım ise, “Müvekkillerimize ait yaklaşık 10 bin kök ağacın bulunduğu bir alanda ağaçlar geçen hafta acımasızca kesildi. 10 yıllık fıstık ve zeytin ağaçları, yani üretime hazır hale gelmiş ağaçlar katledildi. Şu anda fail ya da faillerle ilgili net bir bilgi bulunmuyor ancak uğranılan zarar çok büyük. Devletin bu konuya bütün kurumlarıyla sahip çıkması, mağduriyetleri gidermesi ve etkin bir ceza soruşturması yürütmesi gerekmektedir. Doğa katliamı niteliğindeki bu olayın sorumluları bulunmalı ve caydırıcı şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

Arazi sahiplerinden Hüseyin Arslan ise yaşanan tabloyu, “Ömrümde böyle bir şey görmedim. Bu yapılan resmen katliam” sözleriyle özetledi.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.