Mattia Ahmet Minguzzi Davasında Olaylı Duruşma! Katiller Annenin Üzerine Yürüdü

Mattia Ahmet Minguzzi Davasında Olaylı Duruşma! Katiller Annenin Üzerine Yürüdü
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetine ilişkin davada beşinci duruşma başladı. Duruşmada 7 pazarcı tanık olarak dinlenecek, cinayetin iki zanlısı ve onlara yardım eden iki sanık ise ilk kez hakim karşısına çıktı. Katiller anne Yasemin Minguzzi'nin üzerine yürüyünce duruşmaya ara verildi. Salondan çıkan Yasemin Minguzzi 'Benden korksunlar' diyerek haykırdı.

Kadıköy'de gittiği bit pazarında vahşice katledilen Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinin 5. duruşması başladı. Kartal'daki Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5'inci celsesi olaylı başladı. Katiller anne Yasemin Minguzzi'nin üzerine yürüyünce duruşmaya ara verildi. Acılı anne salondan 'Benden korksunlar' diyerek çıktı. Anne Minguzzi'nin yakarışlar mahkeme koridorlarında yankılandı.

Katili Engelli Raporu ile Savundu

Mattia Ahmet Minguzzi’nin katiline engelli raporu alarak savunan avukat ile bir vatandaş arasında tartışma yaşandı.

İlk Kez Hakim Karşısına Çıkıyorlar

İki sanığa da çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım suçundan 20'şer yıla kadar hapis isteniyor. Duruşmaya, Minguzzi'nin ailesi ve taraf avukatları katıldı. Prof. Dr. İlber Ortaylı da izleyici olarak duruşma salonunda bulundu.

Minguzzi ailesine destek için adliyeye gelen vatandaşlar ve avukatlar duruşma salonunun önünde 'Mattia Ahmet için adalet' şeklinde slogan attı. Duruşmada tanık dinlenmesi bekleniyor.

"Benim İçin En Ağırı Olacak"

"Dava büyük bir dava. Benim için en ağırı olacak." diyen anne Minguzzi, "Oğlumun dört katili ile yüz yüze temasta olacağım." ifadesini kullandı.

Davayı izlemeye gelenlerin kendisine güç verdiğini anlatan anne, "Bir Ahmet gitti ama binlerce Ahmet'im oldu. Ahmet'ten sonra malesef çocuklar kaybettik. Bunların sonunu getirmek için, onlar için ayakta durmaya çalıştım." diye konuştu.

Minguzzi ailesinin avukatı Ersan Barkın ise, "Dört kişinin iştiraken insan öldürmeden sorumlu olacağı ama şüphesiz herkesin hak ettiği bir cezayı alacağı yargılama olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.