Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı: İşte Riskli Bölgeler

Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı: İşte Riskli Bölgeler
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Mart Perşembe gününe ilişkin güncel hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre, Türkiye’nin batı bölgelerinde bugün güneşli bir hava etkili olurken, doğu kesimlerinde sağanak ve kar yağışı devam edecek.

Yapılan değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile birlikte Sivas, Kayseri, Niğde ve Karaman çevrelerinde ve Antalya’nın iç kesimlerinde yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu geçecek. Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise yer yer kuvvetli görülebileceği tahmin ediliyor. Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında da yağışların zaman zaman etkisini artırması bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı
Özellikle gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yağışların yer yer şiddetli olabileceği belirtilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Çığ Tehlikesi Uyarısı
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek noktaları ile Doğu Anadolu’nun doğusundaki kar örtüsünün yoğun olduğu eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğu ifade edildi.

Bölge Bölge Hava Durumu

Marmara
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda pus ve yer yer sis görülebilir.
Çanakkale 17°C, Edirne 16°C, İstanbul 12°C, Kırklareli 14°C.

Ege
Genel olarak parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyılarda ise daha açık bir hava hâkim olacak. İç kesimlerde sabah ve gece pus ve sis bekleniyor.
Afyonkarahisar 13°C, Denizli 17°C, İzmir 17°C, Manisa 18°C.

Akdeniz
Parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bölgenin doğusu ile Antalya’nın iç kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü yağış görülecek.
Adana 20°C, Antalya 21°C, Hatay 16°C, Mersin 19°C.

İç Anadolu
Parçalı ve çok bulutlu. Sivas, Kayseri, Niğde ve Karaman çevrelerinde yağmur ve sağanak bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis görülebilir.
Ankara 15°C, Çankırı 14°C, Eskişehir 17°C, Konya 12°C.

Batı Karadeniz
Parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Sabah ve gece pus ve sis bekleniyor.
Bolu 14°C, Düzce 14°C, Kastamonu 15°C, Zonguldak 10°C.

Orta ve Doğu Karadeniz
Parçalı ve çok bulutlu. Kıyılarda yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor. Yüksek kesimlerde çığ riski bulunuyor.
Amasya 13°C, Samsun 12°C, Tokat 13°C, Trabzon 11°C.

Doğu Anadolu
Genel olarak yağışlı. Yağışlar çoğunlukla yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde güneydoğuda yer yer kuvvetli yağış görülebilir. Buzlanma ve don riski de mevcut.
Erzurum 9°C, Kars 9°C, Malatya 13°C, Van 9°C.

Güneydoğu Anadolu
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı bir hava bekleniyor.
Diyarbakır 15°C, Gaziantep 13°C, Siirt 14°C, Şanlıurfa 15°C.

Kaynak:TGRTHABER

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.