Mobilyacı Mehmet Yakalandı
Aydın İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı ve 9. JASAT Timi tarafından yürütülen detaylı istihbari çalışmalar sonucunda S.K.’nın Davutlar Mahallesi’ndeki sanayi bölgesinde başkasının kimlik bilgileriyle kaldığı belirlendi. Yapılan sorgulamalarda, zanlı hakkında Diyarbakır Ağır Ceza İlamat Masası’nın 04.10.2011 tarih ve 2011/1-2243 sayılı kararıyla “Devletin Egemenliği Altında Bulunan Topraklardan Bir Kısmını Devlet İdaresinden Ayırmaya Çalışmak (PKK/KCK)” suçundan kesinleşmiş müebbet cezası olduğu ortaya çıktı. Ayrıca İskenderun 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 08.11.2024 tarihli 2024/621 sayılı, İskenderun 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin ise 02.02.2024 tarihli 2024/529 sayılı kararlarıyla “Askeri Ceza Kanununa Muhalefet” suçlarından da arandığı belirlendi.
Çevrede kendini “Mobilyacı Mehmet” olarak tanıtmış
Bölgedeki esnaf ve vatandaşların S.K.’yı yaklaşık 8 yıldır “Mobilyacı Mehmet” olarak tanıdığı, Kaya’nın bu süreçte kuzeni M.G.’ye ait kimlik bilgileriyle yaşamını sürdürerek çevrede güven kazandığı öğrenildi. Ayrıca zanlının, Y.A. isimli kadınla resmi olmayan bir birliktelik yaşadığı ve bu ilişkiyi iki çocukla sürdürdüğü de tespit edildi.
JASAT ekiplerinin titiz takibi sonucu gerçekleştirilen operasyonda yakalanan Süleyman Kaya, işlemlerinin tamamlanmasının ardından kesinleşmiş müebbet hapis cezasının infazı için Söke Cezaevi’ne gönderildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.