Naci Görür’den Kritik Açıklama: Çelikhan Depremi Fay Hatlarını Etkileyebilir
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin 11,12 kilometre derinlikte gerçekleştiğini ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı.
Adıyaman’ın Deprem Tehlikesi
Türkiye’nin deprem riski yüksek illeri arasında yer alan Adıyaman, üç büyük fay hattının etkisi altında bulunuyor:
- Doğu Anadolu Fayı
- Ölü Deniz Fayı
- Bitlis Bindirme Kuşağı
Prof. Dr. Naci Görür daha önce yaptığı açıklamalarda, “Adıyaman kendi fay hattının üreteceği büyük bir depremle henüz yüzleşmedi. Özellikle Zagros kuşağı yavaş hareket ediyor, enerji biriktiriyor. Ne zaman harekete geçeceği bilinmez ama hazırlık yapılmalı” ifadelerini kullanmıştı.
Stres Alanı Uyarısı
Çelikhan’daki depremin ardından değerlendirmede bulunan Görür, sarsıntının Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Depremin küçük ölçekte olmasına rağmen Bitlis-Zagros hattındaki stres alanını kısmen değiştirebileceğini söyledi.
Kaynak:EKONOMİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.