Otobüs Faciasının En Acı Hikâyesi: Civan Şen ve Bebeği Aynı Mezarda
Kaza, Denizli’nin Sarayköy ilçesinde meydana geldi. Yolcu otobüsünün bariyerlere çarparak yanması sonucu 1’i bebek olmak üzere 8 kişi hayatını kaybederken, 33 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında bulunan Civan Şen ile 9 aylık oğlu için Antalya’da cenaze töreni düzenlendi.
Dün akşam saatlerinde Antalya’ya getirilen baba ve oğlunun cenazeleri, bugün Kurşunlu Mezarlığı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kurşunlu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ailenin yaptığı “siyah giyinin” çağrısına yakınları ve dostları kayıtsız kalmazken, cenaze alanı siyaha büründü.
Yangın sırasında oğlunu korumaya çalıştığı belirtilen Civan Şen ile 9 aylık bebeği, aynı mezarda yan yana defnedildi. Kazadan yaralı olarak kurtulan anne Sevda Şen ise cenaze namazı öncesinde eşi ve oğlunun tabutlarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Acılı annenin feryatları cenazeye katılanların yüreğini burktu.
Cenazede Civan Şen’in anne ve babası, kardeşleri ile yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı. Tabutların başında edilen dualar sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, aile fertleri büyük üzüntü yaşadı.
Öte yandan cenazeye Antalya’nın yanı sıra Batman, Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden akraba ve dostları katıldı. Kurşunlu Mezarlığı’nı dolduran kalabalık, Şen ailesinin acısını paylaşarak destek oldu.
Kazada yaralanan ve tedavisi devam eden 6 yaşındaki Siraç Şen’in ise annesi tarafından alevlerin arasından kurtarıldığı öğrenildi. Baba ve bebeğin aynı mezarda yan yana toprağa verilmesi, facianın en acı görüntülerinden biri olarak hafızalara kazındı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.