Özel Hastanede Skandal: 21 Yaşındaki Elifnur Sağlam Girdi, Cenazesi Çıktı
21 yaşındaki Elifnur Solaklar, 4 yıl önce Almanya’dan Türkiye’ye gelerek Pendik’te özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı oldu. Yürüyerek girdiği hastaneden cenazesi çıktı. Acılı aile, ihmal olduğunu savunarak konuyu yargıya taşıdı ve ellerinde birçok kanıt bulunduğunu belirtti. Kızlarını ameliyat eden doktorun halen görevine devam etmesi ise ailenin acısını daha da artırıyor.
Mynet haber sitesindeki habere göre, Almanya’da yaşayan Elifnur Solaklar, mide ameliyatı için araştırma yapıp Türkiye’deki bir doktora ulaştı. Ancak ameliyat sırasında gelişen komplikasyonlar nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan genç kadın, 14 gün süren müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ailesi, kızlarının vefatından sonra tam 4 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Buna rağmen doktorun görevine devam etmesi ailenin yarasını tazeledi.
4 Yıldır Adalet Mücadelesi
ATV Ana Haber’de yer alan habere göre, Solaklar ailesi, kızlarının ölümünün ardından 4 yıldır adalet arayışında. Elifnur, nişanlı ve hemşirelik öğrencisiydi; hayalleri yarım kaldı. İddialara göre, hastanede yoğun bakım ünitesi bulunmaması nedeniyle genç kız başka bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi gören Elifnur, ne yazık ki kurtarılamadı.
Anne Halime Solaklar, “Kızımın aort damarı ameliyat başlamadan önce yırtıldı. Biz kiralık bir hastaneye gittik, kendi hastanesi değildi doktorun. Ama ne yazık ki bu ihmaller sonucu kızımı kaybettik” dedi.
Doktor Halen Görevde, Ceza Almadı
Acılı anne, “Doktor ceza almadı, dört yıldır mesleğini sürdürüyor. Ben sadece kızımın hakkını istiyorum, kimse bizim gibi acı yaşamasın” diye konuştu. Halime Solaklar, adalet talebini şu sözlerle dile getirdi: “Kızım hayat doluydu, herkese neşe saçardı. Şimdi sadece mezarı başında konuşuyorum. Hastane ve doktor suçlu bulundu ama cezaları yok. Adalet istiyorum.”
Ailenin yaşadığı acı ve hukuk mücadelesi devam ediyor.
Kaynak:MYNET
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.