Patlıcan Közlerken Ormanı Yakan Şahıs Gözaltına Alındı

Patlıcan Közlerken Ormanı Yakan Şahıs Gözaltına Alındı
Kayseri’nin Talas ilçesinde patlıcan közlemek isteyen bir şahsın dikkatsizliği faciaya yol açıyordu. Alevler kısa sürede büyüyerek ormana ve yerleşim alanlarına sıçradı. Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu yangına neden olan A.E. (47) gözaltına alındı.

20251005aw552108-6

Kayseri’nin Talas ilçesinde patlıcan közleme girişimi orman yangınına neden oldu. Edinilen bilgiye göre, Çaybağları mevkiinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından ormanda patlıcan közlendiği sırada yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler çevreye yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA araçları da takviye olarak müdahale etti. Ekipler, alevlerin yakındaki villalara ulaşmaması için yoğun çaba sarf etti.

Uzun süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Olayın ardından Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Talas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Talas Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Saha araştırmaları ve bölgedeki güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda yangına neden olan kişinin A.E. (47) olduğu tespit edildi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

A.E. hakkında “taksirle yangına neden olma” suçundan adli işlem başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.