Pegasus 3 Ülkeye Uçuşlarını Durdurdu
Orta Doğu’da artan gerilimle birlikte İran, Irak ve Ürdün hava sahalarının uçuşlara kapatılması nedeniyle, Türk havayolu şirketleri bu ülkelere yönelik uçuş planlarında değişikliğe gitti. İsrail’in saldırıları sonrası bazı uçuşlar da farklı rotalara yönlendirilmek zorunda kaldı.
Lübnan’a ise yalnızca gündüz seferi
Havayolu şirketleri, risk değerlendirmesi kapsamında Lübnan’a yapılan seferlerde de değişikliğe gitti. Artık bu ülkeye yalnızca gün doğumundan sonraki saatlerde uçuş planlanacağı bildirildi.
Bazı uçaklar İstanbul’a yönlendirildi
Gece saatlerinde gerçekleşen saldırıların ardından bazı uluslararası uçuşların rotaları değiştirildi. Emirates Havayolları’na ait Manchester-Dubai ve Londra-Dubai seferlerini yapan Airbus A380 tipi uçaklar, güvenlik gerekçesiyle İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Türk havayolu şirketlerine ait İran seferlerini yapan bazı uçaklar da İstanbul ve Bakü’ye yönlendirildi.
Pegasus’tan yolculara hak tanındı
Pegasus Havayolları, resmi açıklamasında İran uçuşlarının 19 Haziran 2025’e kadar, Irak ve Ürdün seferlerinin ise 16 Haziran 2025 tarihine kadar iptal edildiğini duyurdu. Şirket, bu ülkelere seyahati olan yolculara 30 Haziran 2025’e kadar ücretsiz iptal, tarih değişikliği ya da bileti açığa alma hakkı tanındığını da bildirdi. Yolcular, işlemlerini Pegasus’un internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden ücretsiz gerçekleştirebilecek.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.