Plakasını Bantla Kapatıp Yola Çıktı, Yakalanınca 'Cenazemiz Var' Dedi
Olay, E90 Karayolu üzerinde, Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 24 AV 163 plakalı otomobilin sürücüsü Ş.K.A. (23), şehirlerarası seyahat sırasında aracının plakasındaki harf ve rakamları siyah bantla gizledi. Konya yolundan Aksaray’a giriş yapan araç, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarına takıldı. Plakanın gizlendiğini fark eden sistem, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezine bilgi verdi.
Durumun iletilmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti. E90 Karayolu’nun farklı noktalarında konuşlanan ekipler, aracı Makas mevkiinde durdurdu. Araç durmadan önce camı açan yolcu konumundaki baba H.A., kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına "Çekme" diyerek tepki gösterdi. Sürücü Ş.K.A. ise “Cenazemiz var” diyerek davranışlarını savunmaya çalıştı.
Polisler aracın motorunu durdurarak baba ve oğlunu dışarı aldı. Ehliyet, ruhsat ve kimlik kontrollerinin ardından araç üzerindeki siyah bantlar ekiplerce çıkarıldı. Sürücüye plaka kapatma nedeniyle idari ceza uygulanırken, baba H.A. tekrar basın mensuplarına dönerek, “Ben de seni çekeceğim. Cenaze var, adamı çıldırtma” diyerek oğluna, basın mensuplarını kayda almasını söyledi.
Olay esnasında gerilim tırmanırken, Ş.K.A. da elindeki cep telefonuyla gazetecilerin üzerine yürüdü ve hangi basın kuruluşunda çalıştıklarını sordu. Baba H.A. ise polislerin müdahalesinden kurtulmak için “Vali beye gideceğim” diyerek araca yöneldi. Polis tarafından sakinleştirilen baba ve oğlu, işlemler tamamlandıktan sonra yollarına devam etmelerine izin verildi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.