Ramazan Sofralarının Yıldızı: Tezgahlarda Yok Satıyor
Kerebiçin Özellikleri ve Fiyatları
Ramazan sofralarında sıkça tercih edilen kerebiç, içi tercihe göre fıstık veya cevizle doldurularak hazırlanıyor. ‘İçli köfte’ şekli verilen tatlı, fırında pişirildikten sonra çöven otu köklerinden elde edilen özel kaymak ile servis ediliyor. İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın da ekleniyor.
Yaklaşık bir hafta dayanma süresi olan kerebiç, şehir dışından gelen talepler doğrultusunda kargo ile de gönderiliyor. Güncellenen fiyatlara göre fıstıklı kerebiç 960 TL, cevizli kerebiç ise 580 TL’den satışa sunuluyor.

"Talep Gittikçe Artıyor"
Mersin’de 30 yıldır kerebiç satışı yapan Yasemin Sekmen, tatlının Ramazan ayında büyük ilgi gördüğünü belirtti. Kerebiçin, yumurta ve süt içermemesi sebebiyle hafif ve bitkisel bir tatlı olarak tercih edildiğini söyleyen Sekmen, “Ramazanda talep daha fazla. Üç gün önce daha az talep varken, bugün çok daha fazla ilgi görüyor. Şeker oranı düşük olduğu için tercih sebebi. Kaymağı çöven bitkisinden yapılıyor, içerisine sadece su ve şeker ekleniyor. İç harcında Antep fıstığı veya ceviz, dışında ise özel irmik ve un kullanılıyor” dedi.
Bitkisel yapısı ve hafifliğiyle dikkat çeken kerebiç, geleneksel lezzetler arasında yerini korurken, Ramazan ayında en çok tercih edilen tatlılardan biri olmaya devam ediyor.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.