Randevu Kolaylığı Artıyor: 1 Eylül'de Üniversite Hastanelerinde Kullanılacak

Randevu Kolaylığı Artıyor: 1 Eylül'de Üniversite Hastanelerinde Kullanılacak
Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), artık üniversite hastanelerinde de kullanılacak. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, uygulamanın 1 Eylül 2025 itibarıyla pilot olarak iki üniversite hastanesinde başlatılacağını açıkladı.

MHRS, hastanelerde randevu alma sürecini düzenleyen sistem olarak biliniyor ve Bakan Memişoğlu, üniversite hastanelerinin bazı bölümlerinin sisteme entegre edildiğini ifade etti.

Pilot Uygulama Başlıyor
Memişoğlu, “Pilot olarak Yozgat Bozok ve Pamukkale Üniversiteleri’nde uygulamayı 1 Eylül’den itibaren başlatıyoruz” dedi.

Bakan ayrıca, sağlık hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla tüm hastane türlerinin hizmet kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, “Üniversite hastanesi, kamu hastanesi veya özel hastane fark etmeksizin, tüm sağlık kuruluşlarını milletimize hizmet eden kurumlar olarak görüyoruz. Amacımız, her türlü desteği sağlayarak sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANADOLU AJANSI

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.