Sakın bu yemekleri yemeyin! Bünyesi zayıf olanlarda ölüme neden oluyor

Sakın bu yemekleri yemeyin! Bünyesi zayıf olanlarda ölüme neden oluyor
Pişirilen yemeklerin yanlış şekilde muhafaza edilmesi, Brüksel’de genç bir öğrencinin hayatına mal oldu. AJ’nin Bacillus cereus bakterisi nedeniyle yaşamını yitirmesi, gıda güvenliği ihlallerinin nelere yol açabileceğini acı bir şekilde gösteriyor. Uzmanların yaptığı açıklamalarda, özellikle erişte türü yiyeceklerin doğru saklanmaması durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği vurgulandı.

Akıllara durgunluk veren olayda yediği yemekten yalnızca 10 saat sonra hayatını kaybeden AJ'nin ölümüne, gıda zehirlenmesine yol açan Bacillus cereus bakterisinin neden olduğu belirlenirken uzmanlar, özellikle pişirilmiş gıdaların oda sıcaklığında uzun süre bekletilmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyardı.

ADLİ TIP RAPORU ORTAYA KOYDU
AJ'nin ölümününün ardından yapılan otopsi sonucunda, ölümünün yediği yemekten tam 10 saat sonra gerçekleştiği tespit edilirken Adli tıp raporunda ölüm nedeni olarak karaciğer nekrozu ve akut pankreatit yer aldı.

BİRKAÇ SAATTEN FAZLA BEKLETMEYİN
Konu ile ilgili görüş alınan Dr. Bernard, pek çok insanın pişirdiği makarnayı ya da diğer yemekleri ertesi gün taze gibi yiyebildiğini ancak yemeklerin oda sıcaklığında birkaç saatten fazla bekletilmemesi gerektiğini vurguladı. “Pek çok insan pişirdikleri makarna ya da diğer erişte türlerini ertesi gün yer ve bu bir sorun oluşturmaz. Ancak birkaç saatten fazla dışarıda kalan (oda sıcaklığında bırakılan) yiyeceklere dikkat edin.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.