Silahlı Saldırıya Uğrayan Taksici Hayatını Kaybetti

Silahlı Saldırıya Uğrayan Taksici Hayatını Kaybetti
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde kimliği henüz netleşmeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğrayan taksi şoförü Sefer Kaya, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Kemerburgaz Mahallesi Selanik Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 34 TBC 07 plakalı taksinin sürücüsü Sefer Kaya, henüz bilinmeyen bir sebeple silahlı saldırıya uğradı. Saldırganın 5 el ateş etmesi sonucu vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan Kaya ağır şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Sefer Kaya, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Saldırının ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatan ekipler, kısa süre sonra firari şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

“Evden helallik alarak çıkıyoruz”
Sefer Kaya’nın ölüm haberinin ardından gece saatlerinde çok sayıda taksici hastane önünde ve saldırının gerçekleştiği cadde üzerinde toplandı. Korna çalarak konvoy oluşturan taksiciler, meslektaşları için tepki gösterdi.

Taksiciler adına konuşan Deniz Dündar, “Bir arkadaşımızı direksiyon başında kaybettik. Yıllardır dile getirdiğimiz kabinli araç talebimiz karşılık bulmadı. Defalarca sözlü ve yazılı başvurular yaptık. Evden çıkarken ailemizle helalleşiyoruz, kimi taşıdığımızı bilmiyoruz. Can ve mal güvenliğimiz yok. Bu güvenliği sağlamak kurumların elinde. Sürekli dile getirmemize rağmen görmezden geliniyor. Bugün Sefer arkadaşımız, yarın başka bir arkadaşımız… Biz artık helalleşerek evden çıkmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sefer Kaya için Kur’an-ı Kerim okunurken, toplanan taksiciler daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.