SON DAKİKA 5.0 Büyüklüğünde Deprem
Yayınlanma:
Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında, Marmara Denizi’nde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 6.71 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı çevre illerden de hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, 2 Ekim 2025 tarihinde saat 14:55:04'te Marmara Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesine 18.24 kilometre mesafede ve yerin 6.71 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Depremin merkez üssü 40.80361 kuzey enlemi ve 27.925 doğu boylamı olarak açıklandı. Sarsıntı, İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybına ilişkin herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.
Yetkililer, vatandaşları resmi kaynaklar dışında yapılan paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda uyardı.
Bu haber toplam 294 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.