Tazminat Gerilimi Torun Davasına Dönüştü, Aci Ailesi Mahkemelik Oldu: "Torunumu Göstermeyecek"
Eyüpsultan’da meydana gelen ve 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un çarpması sonucu Oğuz Murat Aci’nin yaşamını yitirdiği olayın ardından Aci ailesinde yeni bir kriz baş gösterdi. Oğuz Murat Aci’nin eşi Şükriye Aci’nin şikayetinden vazgeçmesiyle başlayan gerilim, bu kez torun Pars Aci üzerinden mahkemeye taşındı.
Şükriye Aci, davanın kamu davası haline gelmesi nedeniyle şikayetini geri çektiğini açıklamış, bu karar Oğuz Murat Aci’nin ailesi tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Şükriye Aci'nin, “Benim ve oğlumun hakkı olan tazminat davasında zaten alacak olduğumuz parayı almış oldum” sözleri, ailedeki gerginliği daha da tırmandırdı.
Bu gelişmelerin ardından Özer ve Pervin Aci, gelinleri Şükriye Aci’nin 2 yaşındaki torunları Pars’ı kendilerine göstermeyeceğini belirtmesi üzerine harekete geçti. Çift, İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak, torunlarıyla kişisel ilişki kurabilmek için dava açtı.
Hürriyet’in aktardığına göre, dava dilekçesinde Şükriye Aci’nin röportajlarında torunu dedesi ve babaannesiyle görüştürmeyeceğini açıkça ifade ettiği belirtildi. Avukat aracılığıyla mahkemeye sunulan talepte, Pars Aci’nin gelişim sürecinin olumsuz etkilenmemesi adına belirli gün ve saatlerde görüşme hakkı talep edildi.
Dilekçede ayrıca, torunla haftada bir gece kalmalı görüşme, dini ve resmi bayramlar ile sömestr ve yaz tatillerinde de zaman geçirilmesi için kişisel ilişki tesisinin sağlanması istendi. Aile içi bu yeni hukuki sürecin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.
Kaynak:HÜRRİYET
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.