"Tüpçü Muro" Lakaplı Cinayet Zanlısı 10 Yıl Sonra Yakalandı

"Tüpçü Muro" Lakaplı Cinayet Zanlısı 10 Yıl Sonra Yakalandı
Adana’da belediyeye ait resmi plakalı kamyonette uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden temizlik işçisi Abdurrahman Algın cinayetinin azmettiricisi olarak aranan "Tüpçü Muro" lakaplı Murat K., 10 yıl sonra İstanbul’da sahte kimlikle yakalandı.

Olayın geçmişinde, Adana merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi’nde torbacılık yapan Mevlüt K. ile Murat K. arasında bölge paylaşımı yüzünden çıkan husumet bulunuyordu. İddiaya göre taraflar arasında çıkan silahlı çatışmada Murat K. yaralandı ve ortadan kayboldu. Bacaklarına isabet eden kurşunlar nedeniyle yürüyüşü değişen Murat K., intikam planı yaparak, hasmı Mevlüt K.’nın eniştesi olan Yüreğir Belediyesi temizlik işçisi Abdurrahman Algın’ı hedef aldı.

Bu amaçla, yaşı o dönem 18’in altında olan yeğeni H.K.’ya silah verip Algın’ı vurmasını istedi. Kamyonet içinde oturan Algın, H.K. tarafından tabancayla 6 el ateş edilerek öldürüldü. Cinayetin ardından tetikçi kısa sürede yakalanırken, azmettirici Murat K. sahte kimlikle izini kaybettirdi.

Aradan geçen yılların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Maslak Mahallesi’nde bir eğlence mekanına yaptıkları denetimde şüpheliyi tespit etti. Denetim sırasında kimlik yerine başkasına ait sürücü belgesi ibraz eden şahsın fotoğrafıyla uyumsuzluk fark edildi.

Polis ekipleri parmak izi incelemesiyle şahsın aslında Murat K. (39) olduğunu belirledi. Yapılan sorgulamada, Abdurrahman Algın cinayeti de dahil olmak üzere 2 ayrı kasten öldürme suçundan arandığı, 5 farklı suç kaydı bulunduğu ve 27 yıl 7 ay 25 gün kesinleşmiş hapis cezasının olduğu ortaya çıktı.

Polisin dikkati sayesinde sahte sürücü belgesiyle yakalanan "Tüpçü Muro" lakaplı Murat K. gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.