Yarı Batık Göçmen Botunda Acı Son: 1 Çocuk Hayatını Kaybetti, 43 Kişi Kurtarıldı
Olay, 6 Mayıs günü saat 22.53 sıralarında Foça açıklarında meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarda, içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik botun su alarak batma riski taşıdığı bildirildi.
İhbar üzerine bölgeye bir sahil güvenlik gemisi, dört sahil güvenlik botu ve bir helikopter yönlendirildi. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda yarı batık durumdaki bottan 39 göçmen sağ olarak çıkarıldı. Ayrıca deniz yüzeyinde yardım bekleyen 4 kişi daha kurtarıldı.
Arama kurtarma faaliyetleri sırasında 9 yaşındaki erkek çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılan toplam 43 düzensiz göçmen, sağlık kontrolleri ve resmi işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Olay sonrası göçmen kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen E.D. (39) gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.