“Gürün Ankara’ya Kocadon Muğla’ya

“Gürün Ankara’ya Kocadon Muğla’ya
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un geçtiğimiz gün kendisiyle röportaj yapan bir gazetecinin “Muğla’ya Başkan olacak mısınız?” sorusuna...

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un geçtiğimiz gün kendisiyle röportaj yapan bir gazetecinin “Muğla’ya Başkan olacak mısınız?” sorusuna verdiği “Neden olmasın!” yanıtı CHP yerel siyasetini hareketlendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den sonrasının sürekli tartışıldığı CHP’de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına sıcak baktığını ifade eden “Neden Olmasın” açıklaması siyasi kulislerde yeni bir tartışma başlattı.

CHP yerel kulislerinde başlayan tartışmaların kaynağında “Başkan Gürün Ankara’ya, Mehmet Kocadon Muğla’ya”  görüşü yer alırken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, Osman Gürün sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının örgütlerde karşılık bulduğu gelen haberler arasında. CHP yerel kulislerinde Başkan Gürün’ün 4 hizmet döneminin ardından milletvekili olarak Ankara’nın yolunu tutacağı, Gürün’den boşalan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Mehmet Kocadon’un oturacağı kanısı oluşurken, Kocadon’un açıklamasıyla Başkan Gürün’den sonra koltuğa oturmak isteyen bazı belediye başkanlarının hesabının bozulduğu öne sürüldü.

Siyasi kulislerde Başkan Gürün sonrasında 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık koltuğuna Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’dan birisinin seçileceği, büyükşehir koltuğuna bu isimlerden birisinin oturacağı ön görülmüştü.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin soruya “Neden Olmasın” şeklinde cevaplaması CHP’de örgütlerinde Kocadon’un algısını güçlendirirken, Milas eski Belediye Başkanı ve Muğla Milletvekili Fevzi Topuz’un önümüzdeki yerel seçimlere yönelik çalışmalara başladığı, bu kapsamda büyükşehir belediye başkanlığına aday olabileceği iddia edildi.

CHP kulislerinde yer alan iddialara göre belediyecilik deneyimiyle, ilişkileriyle, vizyon ve misyonuyla Mehmet Kocadon’un, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yakışacağını düşünen çok sayıda partili Kocadon’un adaylığının örgüt ve tabanda karşılık bulacağına inanıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek isteyen bir grup CHP’linin şimdiden gönüllük esasıyla çalışma başlatacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.