Haberimiz sonrası ilk tepki TGB’den: “MYO öğrencileri indirim kapsamına dâhil edilsin”

Haberimiz sonrası ilk tepki TGB’den: “MYO öğrencileri indirim kapsamına dâhil edilsin”
 MUHABİR
Menteşe Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ulaşım ücretlerinde indirim taleplerine ilk destek Türkiye Gençlik Birliği’nden geldi. TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, “Aynı yurt odasında uyuyan, aynı kaderi paylaşan iki arkadaşın kaderi artık otobüs durağına gelince ayrılacak. Arkadaşlarımızdan biri aylık 20₺ yol ücreti öderken, diğeri günlük 25₺ ücret ödeyecek. Bu kabul edilebilir bir durum değildir!” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kötekli, Kampüs, Yeniköy ve Turgutreis öğrenci yurtları bölgesindeki ring sefer ücretini 1 Mayıs'tan itibaren 7 TL den, 1 TL’ye düşürmesi üniversite merkez kampüsünde eğitim gören öğrencileri sevindirirken Menteşe Meslek Yüksekokulu öğrencileri indirimlerden faydalanamadı.

Alınan yeni kararlar gereğince Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrenciler, Kötekli’den Menteşe’ye kısa bir mesafe ulaşım ücreti için yapılan yeni zamla birlikte 12.5 TL ödemek durumunda kalacaklar.

Öğrencilerin taleplerini Gazetemize taşımamızın ardından ilk tepki Türkiye Gençlik Birliği’nden geldi.

TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, sosyal medya üzerinden duyurduğu açıklamayla öğrencilerin haklı taleplerinin destekçisi olduklarını ifade ederek Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de indirim kapsamına dâhil edilmesini talep etti.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de Kötekli KYK yurtlarında kaldığını belirten Şaban Can Girgin, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın seçim vaadi olan, kampüse ulaşım sağlayan belediye araçlarının fiyatının 1₺'ye indirileceği duyurulmuştu.

Muğla Meslek Yüksek Okulu'nda 5 bin arkadaşımız öğrenim görmekte ve arkadaşlarımızın çoğunluğu Kötekli'de bulunan KYK yurtlarında kalmaktadır. Yine Kötekli'de öğrenim görüp Menteşe/Merkez'de ikamet eden binlerce arkadaşımız bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımız üvey evlat mıdır?” sorusunu yöneltti.

Yapılan uygulamanın kabul edilebilir olmadığını belirten Girgin, MYO öğrencilerinde indirim kapsamına dâhil edilmesini talep etti, “Kötekli ve Yeniköy'de yaşayan bir öğrenci, üniversiteye gitmek için 1₺ öderken; bahsi geçen arkadaşlarımız, ortalama aynı mesafe için, yeni gelen zam ile birlikte 12.50₺ ödeyecekler.

Aynı yurt odasında uyuyan, aynı kaderi paylaşan iki arkadaşın kaderi artık otobüs durağına gelince ayrılacak. Arkadaşlarımızdan biri aylık 20₺ yol ücreti öderken, diğeri günlük 25₺ ücret ödeyecek. Bu kabul edilebilir bir durum değildir!

Türkiye Gençlik Birliği olarak talebimizi buradan dile getiriyoruz; Muğla MYO öğrencileri indirim kapsamına dâhil edilsin!

İndirimli tutar, Muğla MYO'dan başlayarak bütün ilçe MYO'lara kademeli olarak uygulansın!”

gmcvtzswiaa5qkm.jpg

Neler olmuştu?

Yeni dönemin ilk UKOME toplantısında ulaşım ücretlerine yeni zamlar yapıldı. Toplu taşıma ücreti 0-10 KM arasında 23 TL, indirimli yolcu ücreti ise 12.5 TL olarak belirlendi.

Üniversite öğrencilerinin kampüs hattında ödeyeceği toplu taşıma ücreti ise 7 TL’den 1 TL’ye düşürüldü.

Menteşe Meslek Yüksekokulu’nda okuyan yaklaşık 5 bin öğrenci, indirimlerden faydalanamadı. Yeni belirlenen 12.5 TL’yi ödemek durumunda kalacaklar.

Mağdur olan MYO öğrencileri, taleplerini Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a iletti. Köksal ise öğrencilere konuyu dikkate alacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.