Hakim karşısına çıktılar

Hakim karşısına çıktılar
Muğla’da İçişleri Bakanı Naim Şahin’i protesto eden 12’si üniversite öğrencisi 14 kişi hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.  Muğla...

Muğla’da İçişleri Bakanı Naim Şahin’i protesto eden 12’si üniversite öğrencisi 14 kişi hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.  Muğla 1. Asliye Ceza mahkemesinden açılan davanın ilk duruşmasına başlandı. Mahkeme 14 kişiyi suçlu bulursa İçişleri Bakanı Naim Şahin’i protesto suçundan 10 yıl hapis cezası alacak. 

10 yılla yargılanıyorlar

İçişleri Bakanı Naim şahin geçtiğimiz Nisan ayında Muğla’da incelemelerde bulunmak üzere Muğla’ya gelmişti. 12’si üniversite öğrencisi 14  Komünist Partisi üyesi protestocular İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i ‘Taklacı Bakan Muğla’dan defol’ yazılı bir pankart açarak protesto etmişti. Yaşanan olayın ardından İçişleri Bakanı ve iki polis protestosu gençlerden şikayetçi oldu. Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede eyleme katılan Mustafa Kurt, Kemal Sercan Arslan, Yaprak Solmaz, Yeliz Hatice Akman, Selen Kaynar, Engin Köse, Alper Burak Çan, Seyit Ali Ertekin, Cem Buksur, Emre Ertop, Burhan Şimşek, Can Ketenci ve Ali Yaşar hakkında dava açıldı. Savcılık 14 protestocu için “Görevi yaptırmamak için direnme, kamu görevlisine karşı hakaret, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme” suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İlk duruşma yapıldı

İçişleri Bakanı Naim Şahin’i protesto eden 14 genç hakkında açılan 10 yıl hapis cezasının ilk duruşması Muğla 1. Aslice Ceza Mahkemesinde başladı. Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede eylemcilerin kullandığı megafon ile hazırlanan ‘Taklacı Bakan Muğla’dan defol’ yazılı pankart suç aleti olarak sayıldı.

Bakanı istifaya çağırdılar

14 kişinin avukatlığını üstlenen Mustafa Emre Atmaca, Muğla Adliyesi binasında toplanan grup adına bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in istifa etmesi gerektiğini belirten Atmaca şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde asline ‘bir takla at da sevindiğine inanayım’ diyebilen bir vekil çıkmamıştır. Bu fütursuzluğu, seviyesizliği protesto eden yurttaşlarımız ise kendilerini yıllarca mahkumiyet tehdidi ile mahkeme salonlarında buluyorlar. AKP’nin demokrasi ve özgürlük anlayışı işte bu kadardır. Kendine demokrat kendine özgürlükçü AKP iktidarının kendisine karşı yapılan en küçük bir eleştiriye dahi tahammülü olmadığını kentimiz ölçeğinde bir kez daha görmekteyiz. Ülkemizde 3 bine yakın üniversite öğrencisi tutuklu yargılanmaktadır. Halkla alay eden bir bakan hala koltuğunda otururken o bakanı protesto edenler bugün yargılanıyor. Gittiği taziye evinde kendisini karşılayan vatandaşa ‘bir takla at da göreyim’ diyebilen, davul zurna çaldırıp vatandaşın oynamasını isteyen bir İçişleri Bakanı’na sahibiz. Ne yazık ki bunları eleştirmek suç, onlara ise suç işlemek serbest. Bu suçları yüzlerine vuran yurttaşların yaptığı ise suç. Bunları kabul etmeyeceğiz, bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceğiz. Halkla alay edilmesine sessiz kalmayacağız. İdris Naim yargılanmalıdır ve bir an önce istifa etmelidir.” Açıklamanın ardından grup davayı izlemek için adliye binasına girdi.

Bu haber toplam 678 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.