Halil Arslan aday adaylığını açıkladı

Halil Arslan aday adaylığını açıkladı
Yatağan Kent Konseyi Başkanı Avukat Halil Arslan, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yatağan Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.Yatağan Kent Konseyi Başkanı Avukat Halil Arslan 2019...

Yatağan Kent Konseyi Başkanı Avukat Halil Arslan, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yatağan Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Yatağan Kent Konseyi Başkanı Avukat Halil Arslan 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Yatağan Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Arslan, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Partim beni değerlendirir, Yatağan halkı da izin verirse; Yatağan’a hizmet etmek için hazırım. Projelerimi aday olduğumda paylaşacağım” dedi.

Yatağan ilçesine bağlı Nebiköy Mahallesi doğumlu Arslan, Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Matemetik Bölümünü bitirdikten sonra 15 yıl Yatağan Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. Arslan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmesiyle de 34 yıldır Yatağan’da serbest avukat olarak çalışıyor.

Arslan, 1989 yerel seçimlerinde kontenjandan Yatağan Belediye Meclisi’ne girerken, siyasi geçmişinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanlıklarını yürüttü. Bir dönem CHP kurultay delegeliği yapan Arslan, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Yatağan Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

İki dönem Muğla Barosu Yönetim Kurulu üyeliği ve saymanlığı yapan Arslan, dört dönem Muğla Barosu Yatağan İlçe Temsilciliği, iki dönem Türkiye Barolar Birliği Birlik Delegesi olarak görev yaptı.

Sporcu geçmişiyle de tanınan Arslan, Türkiye Süper Ligi dahil 18 sezon futbol hakemliği yaparken Süper Lig’de maç yöneten ilk Muğlalı hakem oldu. Süper Lig dahil 22 sezon futbol hakem gözlemciliği yapan Arslan, 2 dönem Muğla Hakem Kurulu Başkanlığı, 1 dönem Bölgesel Amatör Lig Hakem Kurulu Üyeliği yaptı ve Muğla Futbol Hakemleri Ve Gözlemcileri Derneğini kurdu. Arslan, Türkiye Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu, aynı derneğin hukuk kurulu başkanlığını ve disiplin kurulu başkanlığını yaptı.

Arslan, Yatağan’daki çevre kirliliğine karşı kurulan Yatağan Çevre Platformu (YAÇEV) in sözcülüğünü yaparken, 2014 yılından bu yana Yatağan Kent Konseyi’nin de başkanlığını yapıyor.

Bu haber toplam 2340 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.