“Hanginiz bana oy verdi”

“Hanginiz bana oy verdi”
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, üniversitede yaptığı konuşmasının ardından...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, üniversitede yaptığı konuşmasının ardından Ak Parti Muğla İl Başkanlığını ziyaret etti. İl binası önünde bir konuşma yapan Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu karikatürde bir araya getirerek ilginç açıklamalarda bulundu.

Öğle saatlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, üniversitede geniş güvenlik önlemeleri ile karşılandı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ı makamında ziyaret eden Arınç, bir süre burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Rektörlük binasından ayrılan Arınç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2012-2013 Akademik yılın açılışına katılmak üzere Atatürk Kültür Merkezi’ne hareket etti. Herhangi bir protestonun gerçekleşmemesi için alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Kültür Merkezi’ne gelen Arınç, burada yaptığı konuşmasında Ak Parti Hükümeti’nin eğitime verdiği önemden bahsetti.

Bir ülkenin en büyük zenginliğinin gençlik olduğuna dikkati çeken Arınç, “Yaşadığımız çağın en büyük sermayesi bilgidir. Üretildiği yerde üniversitelerdir. Bu yüzden eğitimin her alanına yatırım yapıyoruz. Gençlerin olduğu her yerde enerji ve dinamizm vardır. Şu anda Avrupa ülkeleri yaşlanırken, biz gençlerimizin varlığı ile iftihar ediyoruz. Bu genç nüfusun kalkınması için gençlerimizin nitelikli eğitim almaları ihtiyaçtır” dedi. Konuşmasının ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Bülent Arınça’a bir teşekkür plaketi verdi. Arınç daha sonra Ak Parti Muğla İl Başkanlığını ziyaret etmek için üniversiteden ayrıldı.

Hanginiz oy verdi

Ak Parti Muğla İl binası önünde partililer tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, parti binası önünde yaptığı konuşmada hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin son 10 yılda kesintisiz bir iktidara sahip olduğuna dikkati çeken Arınç, “50’li yıllarda Demokrat Parti, 60’lı yıllarda Adalet partisi, 80’li yıllarda Anavatan Partisi iktidarı vardı. Zamanla bu iktidarların yerini koalisyon hükümeti aldı ve birçoğu da unutuldu gitti. Şimdi ise 3 dönemdir kesintisiz bir Ak Parti hükümeti var. 2002 yılında yüzde 33, 2007 yılında yüzde 47, 2011 yılında yapılan seçimlerde yüzde 50 oy aldık. Küçük hesaplama yaptığımızda İki seçmenden birinin oyunu almışız. Türkiye’de bu oy oranlarını alan başka bir parti yok. Bizim millete bir şükran borcumuz var çünkü bizi tek başımıza iktidara getiriyor” dedi.

Konuşmasında 2002 yılında 11 milyon 500 bin, 2007 yılında 16 milyon 500 bin ve 2011 yılındaki seçimlerde 21 milyon 500 bin seçmenin oyunu aldıklarını hatırlatan Bülent Arınç konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi bunun için 10 kitap yazmaya 20 doktora hazırlamaya gerek yok. Adamın biri bir karikatür yapmış. Bir yanda Recep Tayyip Erdoğan aslanlar, babayiğitler gibi duruyor. Karşısında da süklüm püklüm utangaç iki kişi var. Tayyip bey soruyor, ‘söyleyin bakalım bana hanginiz oy verdi’ diye. Tayyip bey sordukça bu iki kişiden biri utanıyor diğeri ise süklüm püklüm oluyor. Aslında burada Tayyip beyin karşısında duran iki kişiden biri Kemal Kılıçdaroğlu diğeri ise Devlet Bahçeli. Tayyip beyde sormaya devam ediyor ‘hanginiz bana oy verdi’ diye. İşte her iki seçmenden birinin oyunu alırsan bu noktaya gelirsin.”  

Ak Parti hükümetinin bugüne kadar girdiği seçimlerden başarıyla çıktığını sözlerine ekleyen Arınç, “2 yerel seçim 2 genel seçim ve 2 referandum yaptık. Bunların hepsinden başarıyla çıktık. Özellikle referandumda Türkiye genelinde yüzde 70 evet oyu alırken Muğla’da yüzde 70 hayır çıktı. Bu Muğlalının suçu değil burada hata bizde, o hatayı da sorgulamak bize düşüyor. Ama Türkiye’nin evet dediği şeye Muğla nasıl hayır diyor onu anlamıyorum. Bunu Muğlalı biliyordur onlara sormak gerek” dedi.

Konuşmasının ardından Bülent Arınç kısa bir süre dinlendikten sonra Ankara’ya dönmek üzere Dalaman Havalimanı’na doğru yola çıktı.

Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.