HAREMLİK SELAMLIK SULTANİYE KAPLICASI

HAREMLİK SELAMLIK SULTANİYE KAPLICASI
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde dünyaca ünlü Sultaniye Kaplıcalarında haremlik selamlık uygulaması başlatıldı. Yapılan bu uygulayamaya vatandaşlar...

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde dünyaca ünlü Sultaniye Kaplıcalarında haremlik selamlık uygulaması başlatıldı. Yapılan bu uygulayamaya vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Ak Parti’li Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan “ Güneş nedeniyle gelen şikayetler üzerine kapattık” dedi.

Vatandaştan tepki

Muğla Köyceğiz'de bulunan Sultaniye Kaplıcaları'nda, kadınlar bölümünün brandayla kapatılması tepki çekti. Romatizma, sinir, göz, deri ve kadın hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığı iyi geldiği belirtilen Sultaniye Kaplıcalaları'nda, kadınların girdiği bölümün brandayla kapatılmasına vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Köyceğiz’li vatandaşlar “ Bu nasıl bir mantıktır. Anlamak mümkün değil. Hangi çağda yaşıyoruz.  Böyle bir zihniyeti anlamak mümkün değil” dediler.

Bilim adamlarından tepki

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Maden Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Zafer Sunu, "AKP'li belediyenin, Sultaniye Kaplıcaları'nda yaptığı tam anlamıyla görgüsüzlük ve ilkellik abidesi olan uygulaması. Burası sözde bayanlar kaplıcası. Bu adamların akıl, bilim ve evrensel değerlerle yakından uzaktan alakası yok. Başka bir yönden baktığımızda da bunların gerçek yüzlerini göstermeleri de bir kazanç" dedi.

Başkan: güneşten kapattık

AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, "Sultaniye'ye gelenler güneşten rahatsız olduklarını söylediler. Biz de bu şekilde çözüm ürettik. Zaten GEKA'ya sunduğumuz proje kabul edildi. Kaplıcanın tamamına branda çekilecek. Bizde haremlik selamlık olmaz. Ben her hafta oraya gidiyorum" dedi.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.