Hastalarımızı il dışına göndermeyeceğiz

Hastalarımızı il dışına göndermeyeceğiz
Görevine yeni başlayan Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gürsoy Doğan, “Hedefimiz Muğla’da ki hastanın Muğla’da tedavi...

Görevine yeni başlayan Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gürsoy Doğan, “Hedefimiz Muğla’da ki hastanın Muğla’da tedavi edilecek bir hastane yaratmak” dedi. Görevine 29 Mayıs tarihinde Fahri Tuna’dan alarak başlayan Hastane Başhekimi Gürsoy Doğan’ı Muğla Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zübeyda Fellahoğlu makamında ziyaret etti. Muğla Gazetesi Haber Müdürü Kadir Tamer ve gazete muhabiri Cem Durna ile birlikte Başhekim Gürsoy Doğan’ı makamında ziyaret eden Zübeyda Fellahoğlu hastanedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaklaşık 1 ay önce görevine başlayan Gürsoy Doğan, Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin gerek akademik kadrosunun tamamlanması gerekse teknik anlamda çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Akademik kadronun tamamlanması için çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanında hastanemizin teknik şartlarının iyileştirilmesi içinde elimizden geleni yapıyoruz. Akademik kadronun tamamlanması ile hastalarımıza daha iyi hizmet verebileceğiz. Hedefimiz Muğla’da ki hastalarımızı Muğla’da tedavi etmek. Bunu yapabilmemiz için alt yapıyı sağlamak gerek. Eğer gerekli alt yapıyı sağlayabilirsek hastalarımız tedavi olabilmek için başka illere gitme dönemi sona erer ve tedavilerini Muğla’da devam edebilirler” dedi.

Yoğun bakım ve acil yenilecek

Hastanenin her biriminin kendisi için önemli olduğuna dikkati çeken Gürsoy Doğan, 3 ana bölge üzerinde daha çok duracağını söyledi. 3 ünitenin acil, yoğun bakım ve ameliyathane olarak belirlediğini anlatan Doğan şunları söyledi:

“Elbette hastanenin her birimi benim için önemli. Ancak ben şu anda 3 birim üzerinde önemle duruyorum. Bunlardan biri ameliyathane, diğeri yoğun bakım ve son olarak acil servisi. Bu üç ünitenin üzerinde hassasiyet ile duruyorum. Bu ünitelerin yeniden yapılanması için çalışma başlattım. Önceki dönemlerde Sağlık Bakanlığı’ndan 500 bin liralık bir ödenek talep edilmiş. Bu konuda görüşmeler olmuş ancak bir sonuç alınmamış. Şimdi bu ödeneği alabilmek için tekrar girişimler başlattık. Eğer bu ödeneğin çıkartılması durumunda hastanemizin yoğun bakım, ameliyathaneler ve acil servisinin rehabilite edilmesini sağlayacağız.”

Sesiniz olacağız

Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gürsoy Doğan’ın yapmayı planladığı çalışmaları dinleyen Muğla Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zübeyda Fellahoğlu ise, “Bizde Muğla’da ki hastanemizin en iyi hizmeti verebilmesi amacıyla elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu size iletmek istiyorum. Hastanede yapılan çalışmaların desteklenmesi ve duyurulması sinin sesiniz olmaya çalışırken, yaşanılan sorunların giderilmesi içinde halkın sesi olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.