Hastalık öncesi bu 3 yiyeceğe büyük dikkat: Kötü etkiliyor

Hastalık öncesi bu 3 yiyeceğe büyük dikkat: Kötü etkiliyor
Vatandaşların sağlıklı yaşamaları adına dikkat edilmesi gereken yiyecekler kapsamında işin uzmanından büyük uyarı geldi. İşte detaylar...

Yeniçağ'ın haberine göre, Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri alırken aynı zamanda zararlı maddelerden uzak durmayı da içerir. Bu nedenle, günlük beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmek ve bazı yiyecekleri tüketirken dikkatli olmak son derece önemlidir. Özellikle aşağıda bahsedeceğimiz 3 yiyecek, uzmanlar tarafından sık sık uyarılan ve mümkünse tüketilmemesi önerilen yiyecekler arasında yer almaktadır.

HASTAYSANIZ BU 3 BESİNDEN UZAK DURUN

Süt ve süt ürünleri

Bazı insanlarda süt ürünleri tüketimine bağlı olarak boğazda olan mukozada kalınlaşma meydana gelebilir. Eğer hastayken süt ürünleri tükettiğinizde böyle bir hisse kapılıyorsanız, süt ürünlerinin tüketimini kesebilirsiniz. Tabii ki buna benzer bir olumsuzluk yoksa, süt ürünlerinin tüketimine devam etmelisiniz . Süt ürünleri hem protein kaynağı hem de içerdiği D vitamini enfeksiyonla mücadelede önemli bir rol oynar. Yoğurtta bulunan probiyotikler ise bağırsaklarınızda bulunan yararlı bakterileri de destekler.

Rafine karbonhidratlar

Rafine karbonhidratlar hızlıca şekere çevrileceği için kan şekerinizi aniden yükseltir ve hastalıkla mücadelede sizi zayıflatır. Hasta olduğunuzda tost ya da çubuk kraker gibi gıdalardan uzak durmalı ve beslenmenize özen göstermelisiniz.

Asitli içecekler ve meyve suları

Hastayken midenizi rahatlamak istiyorsanız meyve suyu yerine zencefilli çay içebilirsiniz. Ayrıca, bol miktarda su tüketmeniz de çok önemli. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:YENİÇAĞ

Bu haber toplam 975 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.