Hayvanları sevmeyen Allah’ı sevmez

Hayvanları sevmeyen Allah’ı sevmez
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Dalyan İztuzu Plajında tedavileri tamamlanan iki deniz kaplumbağasını denize bıraktı. Bakan Bayraktar “...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Dalyan İztuzu Plajında tedavileri tamamlanan iki deniz kaplumbağasını denize bıraktı. Bakan Bayraktar “ denize bırakılan Carettalar uydu cihazı ile takip ediliyor. Hayvanları sevmeyen Allah’ı sevmez” dedi.

Nesilleri tükenmekte olan ve Dünya’da koruma altına caretta caretta deniz kaplumbağaları Ortaca’nın Dalyan beldesinde bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde(DEKAMER) tedavi ediliyor. 2008 yılında kurulan Rehabilitasyon Merkezide bu güne kadar 40 deniz kaplumbağasının tedavisi yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar birisi psikolojik sorun yaşayan diğeri tekne pervanesinden yaralanan ve tedavileri biten iki deniz kaplumbağasını Dalyan İztuzu Plajında denize bıraktı.

Bakan Bayraktar “ Hayvanları sevmeyenlerin Allah'ı da sevemez. Her canlının bu dünyada yaşamaya hakkı vardır. Merkezde 40 deniz kaplumbağasının tedavi edilerek denize bırakıldı.8 kaplumbağanın da tedavisine devam ediliyor. 9 deniz kaplumbağası uydu cihazı ile takip ediliyor. Bu şekilde kaplumbağaların göç yollarının tespit ediliyor. Kaplumbağaların göç yolları tespit edilince onları daha rahat koruyabileceğiz. Bunların hayat yolculuğuna devam edebilmeleri de yine bu verilerle sağlanacak. DEKAMER, Türkiye'nin tek rehabilitasyon merkezi olmakla birlikte dünyanın da önem verdiği bir yer” dedi.

Bu haber toplam 606 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.