Hedef ortak turizm

Hedef ortak turizm
MUSTAFA İNCİYunanistan’ın Sakız adası ile Muğla arasında turizmin geliştirilmesi çalışmalara başlandı. Sakız Adasından üç belediye başkan yardımcısı...

MUSTAFA İNCİ

Yunanistan’ın Sakız adası ile Muğla arasında turizmin geliştirilmesi çalışmalara başlandı. Sakız Adasından üç belediye başkan yardımcısı Muğla’ya gelerek turizmde iş birliği ve ortak hareket etmek için temaslarda bulundu. Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Gürpınar “Ege Denizi bizleri bölen bir sınır değil bizleri birleştiren bir denizdir” dedi. Turizmden sorumlu Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Kostas Mundros “ Turizmde ortak hareket etmemiz her iki halkı kalkındıracaktır” dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında turizmde ortak hareketin ilk adımları Muğla’da atıldı. Yunanistan’ın Sakız Belediyesinden Belediye Başkan Yardımcıları Kostas Mundros, Dimitris Mantikos ve Rena Damigu ikili temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya geldi. Muğla İl Genel Meclisi Cemalettin Gürpınar’ı ziyaret eden heyet Muğla ile Sakız Belediyesinin turizmde ortak hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Turizmden sorumlu Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Kostas Mundros “ Çok güzel bir bölgede yaşıyorsunuz. Son zamanlarda her iki halkın bir araya gelemsi için çalışıyoruz. Bizlerin her şeyi ortak. Turizmde ortak hareket etmemiz her iki halkı da kalkındıracaktır. İki halk bir araya gelip turizmde ortak hareket etmeliyiz. Biz Yunanistan olarak Türkiye’nin AB’ye girmesi için destek veriyoruz” dedi.

Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Gürpınar “Ege Denizi bizleri bölen bir sınır değil,bizleri birleştiren barış denizidir. Biz Muğla olarak Yunanistan’a yakın olan en büyük iliz. Adalardan bölgemize çok sayıda vatandaşınız geliyor. Turizmde ortak hareket etmek her iki bölgenin turizmde daha güçlü olması anlamına gelir” dedi.

Bu haber toplam 535 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.