Heykele çirkin saldırı

Heykele çirkin saldırı
Muğla Belediyesi’nin ‘Yeşil alanların temalandırılması’ projesi kapsamında kent içine yerleştirilen heykeller, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin...

Muğla Belediyesi’nin ‘Yeşil alanların temalandırılması’ projesi kapsamında kent içine yerleştirilen heykeller, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğruyor. İzmirli heykel sanatçısı Cumhur Ata Türk’ün yaptığı ve Kocamustaefendi Caddesi’ndeki yeşil alana dikilen Keçili Yörük heykelinin iki boynuzu da kırıldı. Günlük hayattan karenin yansıtıldığı heykelin yanına hatıra fotoğrafı çektirmek için gelenler, keçinin iki boynuzunun da kırık olduğunu görünce, zarar veren kişilere tepki gösterdiler.

 Muğla Belediyesi yetkilileri eserlere zarar verenleri kınadıklarını açıkladı.Yetkililer, tarafından yapılan açıklamada; kenti zenginleştiren heykellerin beğeni ile karşılanması ve sahiplenmesi gerektiği belirtildi.Açıklamada:“Yerli ve yabancı turistler heykelleri görünce belediyemize teşekkür ediyor. Bu heykeller aynı zamanda Muğla’nın kültür-sanat kenti markasını da pekiştiriyor. Büyük bir emek gösterilerek yapılan bu eserlere zarar verenleri kınıyoruz. Kenti zenginleştiren heykellerimizin beğeni ile karşılanması ve sahiplenilmesi gerekiyor” denildi. 

VATANDAŞ TEPKİLİMuğlalı vatandaş Süreyya Karadağ, vatandaşların heykellere sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.Karadağ, “Bu heykeller tarih ve kültür kokuyor. Muğlalıların bu eserlere sahip çıkmaları gerekirken, böyle bir olay yaşanması gerçekten üzüntü verici. Muğlalılar bu heykelleri korumalı. Özellikle belediye hizmet binası önündeki bir heykele bile bunun yapılması, diğer heykellerin durumu açısından kaygı verici” dedi.Muğla Üniversitesi öğrencisi Hasan Nazlı ise, “Kültür kenti Muğla’da fotoğraf çektirmek için heykelleri geziyorduk. Keçi heykelinin boynuzlarının kırık olduğunu gördük. Kenti güzelleştiren bu eserler, özveriyle korunmalı” diye konuştu.

Bu haber toplam 662 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.