HİMİOĞLU İDDİALARI YALANLADI

HİMİOĞLU İDDİALARI YALANLADI
SİNAN BOYACI-Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Muğla’daki hastanelerde devam eden yenileme çalışmaları, malzeme alımı...

SİNAN BOYACI-Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Muğla’daki hastanelerde devam eden yenileme çalışmaları, malzeme alımı ve geçen hafta içinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personel ve hastaların yemekleri ile ilgili yaşanan polemik hakkında açıklama yaptı. Himioğlu, yenilenme çalışmalarının ardından yemeklerin ihaleyi alan firma tarafından çıkartıldığını, personel memnuniyeti için bu yola gittiklerini kaydetti. Yemekhanede çelik tabildot kullanımının kaldırıldığını yemeklerin porselen tabaklar tek kullanımlık su ve ekmekle sunulduğunu dile getiren Himioğlu, yönetmeliğe göre 3 kap yemek verilmesi gerektiğini ancak firmayla görüşerek 4 kap yemek verilmesi için firmayı ikna ettiklerini söyledi.

Himioğlu, “Yemeklerin soğuk ve az olması ile ilgili olarak gerekli işlem yapıldı. Eskiye göre yemeğe katılan kişi sayısı gerçekten çok yükseldi. Yemeğin ihaleyle dağıtılmasından önce 31 Bin olan sayı şu anda 42 Bin 904’dür. 4 çeşit yemek var mesela musakka köfte pilav gibi. Ha nolur ogün herkes musakkaya yüklenir 600 kişilik yemek hazırlıyoruz. 300 e 300 gibi. Yemek yetişmiyor cümlesinin temel sebebi o günkü ana yemeklerden biris olan musakkanın bitmesidir. E diğer ana yemek var” dedi.

Hastanelerde yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Genel Sekreter Himoğlu, “Hasta odalarımız başta olmak üzere poliklinikler, hasta ve yakınlarının kaldığı odalar, ameliyathaneler ve yeni açılan poliklinik binası tamamen yenilendi. Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki üç hastanın bulunduğu odalardaki tefrişat tamamen yenilendi. Bu odalardaki refakatçi sandalyesine kadar yeniledik. Yine hasta odalarımızdaki tuvaletler daha modern hale getirildi” dedi.

Hasta mahremiyetini ön plana aldıklarını belirten Himoğlu, “Yeni hizmete giren poliklinikte doktor sekreterleri oda dışına alındı. Amacımız hasta mahremiyetini ön plana almaktı. Hastaların sadece doktorlar ile paylaşma gereği duyduğu rahatsızlıklarını hasta ve doktor dışında bilinmesini istemeyen hastalarımız var. Hem bunun önüne geçmek, hem de doktor sekreterlerinin hastalara yardımcı olmalarını sağladık” dedi.

Hastanelerdeki sendika temsilcilerine her zaman kapısının açık olduğunu belirten Himoğlu, “Bürokratik hiyerarşi kapsamında sendika yönetici arkadaşlarımız varsa eğer sorunlarını önce hastane yönetimi ile çözmek zorunda. Eğer bu sorun hastane yönetimi ile çözülmüyorsa bize gelen her talep karşısında kapımız açık. Özellikle ilçe hastanelerindeki sorunların öncelikle ilçe hastane yöneticileri ile çözülmesinden yanayım. Eğer bu sorun orada çözülmüyor ise benden randevu talep eden kimseyi geri çevirmedim. Son yaşanan yemek olayı ile ilgili, ilgili sendika yönetiminden bana randevu talebi gelmedi. Bugüne kadar bize değişik sendikalar tarafından gelen sıkıntılar ile ilgili gerekli idari ve cezai işlemler yapılmıştır” dedi.

Hastanelerdeki yenileme, malzeme alımı çalışmalarına 2,5 yıl içinde önemli yatırım yatırımlar yaptıklarının altını çizen Himoğlu, “2013 yılında döner sermaye ve genel bütçe kanalıyla 2 milyon 958 bin 983 TL, 2014 yılında 12 milyon 892 bin 241 TL ve 2015 yılı içinde de 6 milyon 733 bin 340 TL olmak üzere toplam 22 milyon 584 bin 565 TL yatırım yapıldı. 2015 yılındaki 6 milyon 733 bin 340 TL’lik bölüm yıl sonuna kadar 9 milyon TL’ye sulaşması bekleniyor. 3 yılda toplam yapılan miktarının da 25 milyona ulaşması hedefleniyor” dedi.

Bu haber toplam 554 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.