Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Şubat’ta başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu yıl yapılan düzenleme ile hukuk fakülteleri için tercih barajının yükseltildiğini açıkladı. Buna göre, ilk 100 bin sıralamaya giren adaylar artık hukuk fakültesini tercih edebilecek.
YKS, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılacak ve başvurular 3 Mart’a kadar sürecek. Bakan Tunç, hukuk fakültelerinin kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu yılki değişikliğin de bu hedefin bir parçası olduğunu ifade etti. Tunç, iyi yetişmiş hukukçuların güvenilir bir adalet sistemi için önemli olduğunun altını çizdi.
Daha önce yapılan düzenlemelerle hukuk fakültelerinde ikinci öğretim kaldırılmış ve dikey geçiş uygulaması sonlandırılmıştı. Tunç, son olarak fakülteye girişte başarı sıralamasının yükseltilmesinin, hukuk eğitiminin niteliğini daha da iyileştirmek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.