içkiden sonra müzikte yasaklandı

içkiden sonra müzikte yasaklandı
MUSTAFA İNCİYılda yaklaşık 3 milyon turist ağırlayan Muğla’da gece saat 24.00’dan itibaren canlı müzik yasak. Bu saatten sonra müzik yapan işletmelere...

MUSTAFA İNCİYılda yaklaşık 3 milyon turist ağırlayan Muğla’da gece saat 24.00’dan itibaren canlı müzik yasak. Bu saatten sonra müzik yapan işletmelere 20 bin 317 TL para cezası uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürü timleri akşam saat 07.00’den sabah saat 05.00’a kadar eğlence merkezlerini sıkı denetim altına aldı.

3 milyon turist geliyor

Çok tartışılan içki yasasının ardından şimdi de Muğla’nın turizm merkezlerinde müzik yasağı tepkilere neden oldu. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da eğlenceye ve canlı müzik saatine de yeni uygulama getirildi. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi gözde turizm merkezlerine sahip olan Muğla’da yılda 3 milyon turist geliyor.  Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü eğlence merkezlerinde gece saat 24.00’den sonra canlı müzik yapılmasına yasakladı.  Canlı müzik ruhsatı almayan işletmelere 10 bin 154 TL para cezası uygulanacak. Gece 24.00’den itibaren canlı müzik yapan işletmelere ise 20 bin 317 lira idari para cezası uygulanacak.

23.59’da müzik kesilecek

Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürü İlker Uğur “Açık ve yarı açık eğlence yerlerinde, 24.00-07.00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılması yasaktır. Yasağa uymayanlara 20 bin 317 lira para cezası uygulanacak. Canlı müzik izni almayan işletmelere 10 bin 154 TL para cezası kesilecek. Turizm sezonun açılması sebebi ile gece denetimlerimiz 19:00-05:00 saatleri arasında İlimizin tüm İlçelerinde yapılmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 9 Belediye Başkanlığına yetki devri yaptık. Ölüdeniz Belediye Başkanlığı, Fethiye Belediye Başkanlığı, Ortaca Belediye Başkanlığı, Marmaris Belediye Başkanlığı, Armutalan Belediye Başkanlığı, Muğla Belediye Başkanlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı, Bitez Belediye Başkanlığı Yalıkavak Belediye Başkanlıklarına yetki devri yapılmıştır. Ancak yetki devri yapılan Belediyelerde de İl Müdürlüğümüz denetim yetkisine sahiptir. 2012 yılında yönetmelikte belirtilen sınır değerler üzerinde gürültü yapan ve ayrıca gece 23.59 sonrası canlı müzik yayını yapan eğlence yerlerine toplam 420 bin TL para cezası uygulanmıştır” dedi.

Bu haber toplam 1038 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.