İHALEDE USULSÜZLÜK İDDİASI

İHALEDE USULSÜZLÜK İDDİASI
MUSTAFA İNCİ CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Milas-Ören’de tek akaryakıt satış istasyonu olan arazinin ihalesi hakkındaki usulsüzlük...

MUSTAFA İNCİ CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Milas-Ören’de tek akaryakıt satış istasyonu olan arazinin ihalesi hakkındaki usulsüzlük iddiaları hakkında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Sadece tek firmanın ihaleye katıldığı yönünde söylentiler olduğunu söyleyen Demir, iddiaların doğru olup olmadığı hakkında bilgi istedi. İhalenin tek bir kişiye verilmiş olmasının adil rekabete aykırı olduğunu belirten Demir, “kamu zararının oluşmaması için söz konusu ihalenin iptal edilerek yeni bir ihale yapılacak mıdır?” diye sordu.Demir’in yazılı soru önergesi metni şöyle;Muğla İli Milas İlçesi Ören Mahallesi’nde 4133 parsel 3663.67 m2 yüzölçümlü akaryakıt satış istasyonu, 1 milyon 500 bin TL tahmini bedelle 4 Ağustos 2015 tarihinde ihaleye çıkarılmıştır. İhaleye sadece bir firmanın katıldığı iddia edilmektedir.Bu bağlamda;1- Ören’de tek akaryakıt istasyonu olması nedeniyle söz konusu muhammen bedeli yeterli midir?2- Daha önce söz konusu yerin satın alınması için Milas Mal Müdürlüğü’ne dilekçe ile müracaat edenlere ihale tebligatı yapılmış mıdır?3- Sadece bir firmanın katıldığı söylenen ihalede adil rekabet ortamı sağlanmış mıdır?4- Kamu zararının oluşmaması için söz konusu ihalenin iptal edilerek yeni bir ihale yapılacak mıdır?

Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.