İkizköy Muhtarı Nejla Işık’a kesilen para cezası davasında karar belli oldu

İkizköy Muhtarı Nejla Işık’a kesilen para cezası davasında karar belli oldu
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı’na izinsiz afiş asma gerekçesiyle İkizköy Muhtarı Nejla Işık’a kesilen 40 bin TL para cezasının iptal duruşmasında karar belli oldu. Muğla 2. İdare Mahkemesi dava konusu işlemin iptaline karar verdi.

Milas’a bağlı Akbelen Ormanı’nı madene karşı korumak için mücadele eden yurttaşlardan İkizköy Çevre Komitesi üyesi ve İkizköy Muhtarı Nejla Işık’a kesilen 40 bin TL’lik afiş asma cezasının iptal duruşması Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde görülmüştü.

İkizköy Muhtarı Nejla Işık’a kesilen 40 bin TL para cezasının iptal duruşmasında karar belli oldu. Muğla 2. İdare Mahkemesi dava konusu işlemin iptaline karar verdi. 30 gün içinde İzmir Bölge İdare Mahkemesine istinaf kanun yolu açık olmak üzere karar verildi.

"ENİNDE SONUNA BU DAVAYI KAZANACAĞIZ!"

Kararın ardından açıklama yapan İkizköy Muhtarı Nejla Işık, "Bu ceza haklı mücadelemize kesilmiş bir cezaydı. Yalnızca bize değil; toprağını, ağacını, köyünü, yaşam alanlarını savunan herkese bir gözdağıydı. Bu davayı kazanmış olmaktan mutluyuz. Fakat bizim asıl mutluluğumuz sonuna kadar haklı olduğumuzu bildiğimiz asli davamızı ve mücadelemizi kazanmak; köyümüzü, zeytinliklerimizi, topraklarımızı, tarihimizi madenin kirli elinden kurtarmak olacak. 5 sene önce çıktığımız bu yola istedikleri kadar taş koysunlar, asla vazgeçmeyeceğiz. İrademize, mücadelemize, haklı davamıza sahip çıkan; bizleri yalnız bırakmayan, Akbelen için adalet sesine ses olan tüm kamuoyuna kendim ve köyüm adına teşekkür ederim. Direne direne, birleşe birleşe, eninde sonuna bu davayı kazanacağız!" dedi.

Bu haber toplam 354 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.