İkizköy susuzlukla mücadele ediyor: Muhtar termik santrale isyan etti

İkizköy susuzlukla mücadele ediyor: Muhtar termik santrale isyan etti
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesinde 3 gündür süren su kesintisi bölge halkını isyan ettirdi. İkizköy Muhtarı Nejla Işık, “Yetkililer günlerdir bir şey yapmıyorlar. Ne şirket, ne Muski ve DSİ gibi kamu kurumları sorumluluğu üstleniyor. Herkes kulağının üstüne yatmış, zaten köyü satıp terk etmesini istedikleri köylülerin su sorununa çözüm bulmuyorlar” dedi.

Milas’a bağlı İkizköylülerin termik santral ile mücadelesi devam ediyor. Aylardır Akbelen Ormanı’nı termik santralden korumak için direnen İkizköylülerin günlerdir suları kesik. İkizköy Muhtarı Nejla Işık, termik santral nedeniyle susuz kaldıklarını kaydetti. Muhtar Işık, her ne olursa olsun topraklarını terk etmeyeceğini dile getirdi.

Muhtar Nejla Işık, “2 haftadır İkizköy’de sular kesiliyor. MUSKİ’yi aramamıza rağmen 3 gündür bu su sorunu aşılamadı. Geçen haftada aynısını yaşadık. Güttüğümüz hayvanlarımız susuz, evlerimiz susuz, çocuklarımız susuz, yaşlılarımız susuz. Maden şirketi suyun öncelikli kullanım hakkına sahip. Önce şirket kullanıyor, sonra yerleşim yerlerine gidiyor sular. Bu kurumlar muhtar olarak bana bilgi verdi. 3 gündür patlak var dediler. Patladığı bulamadılar, kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama santralin deposundaki pompa arızalıymış. Dün akşamüzeri fark edilmiş, santralde hiç mi elektrikçi yokta 3 gündür o arıza giderilmedi. Beni muhtar seçtikleri için mi İkizköylülere bu ceza. Bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekirse santrali basacağız. Yeter artık. İnsanları susuz bıraktınız. Bu köyü terk edelim diye yapıyorsunuz. İkizköy’ün bir toprağını bile vermeyeceğiz. Düşün artık yakamızdan yeter” dedi.

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.