İl Başkanı Akmeşe’den “afiş” tepkisi: “Adaylarımızın afişleri sürekli olarak toplanıyor”

İl Başkanı Akmeşe’den “afiş” tepkisi: “Adaylarımızın afişleri sürekli olarak toplanıyor”
 MUHABİR
İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe partisinin İl Başkanlık binasında yaptığı açıklamada İYİ Partinin hem Büyükşehir Belediye Başkan adayı Metin Ergun’un, hem de ilçe belediye başkan adaylarının propaganda afişlerinin toplanmasına tepki gösterdi.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Muğla siyasetinde hareketlilik devam ediyor.

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, seçime sayılı günler kala partisine yönelik yapılan saldırılara basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi.

İYİ Partinin hem Büyükşehir Belediye Başkan adayı Metin Ergun’un, hem de ilçe belediye başkan adaylarının propaganda afişlerinin toplandığını kaydeden İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, “Bildiğiniz gibi 31 Mart yerel seçimlerine çok kısa bir süre kaldı. İYİ Parti olarak bizleri çok rahatsız eden ve Muğla’ya yakışmayan bir konu hakkında görüşlerimi ifade etmek için karşınızdayım. Yerel seçimler, demokrasimizin işlemesi ve vatandaşlarımızın kaliteli bir hizmete ulaşabilmesi bakımından son derece önemli bir hadisedir.

“BAŞKAN ADAYLARIMIZIN PROPAGANDA AFİŞLERİ SÜREKLİ OLARAK TOPLANIYOR”

Demokratik değerleri esas alarak yürütülmesi gereken seçimlerin, hali hazırda bir otoriter rejim haline gelen mevcut sistemde hiç de adil yürütülmediği hepinizin malumudur. İktidar partisi ve temsilcileri, bu ülkeye her seçimde alışkanlık haline getirdiği son derece haksız ve adaletsiz bir anlayışa devam etmektedirler.

Maalesef Türkiye genelinde hüküm süren bu anti-demokratik otoriter zihniyetin Muğla’ya da sirayet ettiğine üzülerek şahit oluyoruz. İYİ Parti olarak, hem Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sn. Metin Ergun’un, hem de ilçe belediye başkan adaylarımızın propaganda afişleri sürekli olarak toplanıyor, yırtılıyor” dedi.

“HEM AK PARTİ HEM DE CHP CENAHINDAN ÇİRKİN EYLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Partisinin adaylarının adeta Muğlalılardan saklanmak istendiğini kaydeden Akmeşe, “Afişlerimizi kimin toplattığına, kimin zarar verdiğine baktığımız zaman hem AK Parti cenahından, hem de Cumhuriyet Halk Partisi cenahından bu çirkin eylemlerin gerçekleştirildiğini görüyoruz. Yani ne AK Parti, ne de Cumhuriyet Halk Partisi İYİ Parti’ye tahammül edemiyor, bizim varlığımızı ve gücümüzü hazmedemiyor.

AK Parti’nin bu konuda Türkiye genelinde sicilinin ne olduğunu tüm kamuoyu zaten biliyor. Fakat kendisini çağdaş demokratik değerlerin bir temsilcisi gibi sunan, yer yer bu otoriter zihniyetin mağduru olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ne oluyor? Neden sözde karşı çıktığı bu anti-demokratik ve haksız eylemleri benimsiyor? Çünkü bizden korkuyorlar.

AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin arasında geçmesini istedikleri bir yarışa İYİ Parti’nin dahil olmasını ve başarılı olmasını istemiyorlar. Tüm bunlardan anlaşılıyor ki biz bu beyefendilerin konforunu bozduk, huzurunu kaçırdık. Ama hiç kimse merak etmesin.

“BU ÇİRKİN EYLEMLERDEN HER İKİ PARTİNİN DE UZAK DURMALI”

31 Mart akşamı sadece huzurlarını kaçmayacak, beceriksizlikle ve sorumsuzlukla idare etmeye çalıştıkları belediyeleri halkımızın desteğiyle kazanacağız. Korkunun ecele faydası yok. AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin Muğla teşkilatlarının sergiledikleri bu anti-demokratik eylemleri Muğlalı hemşehrilerimizin vicdanına bırakıyoruz. Biz onların bize yaptıklarına hiç tevessül etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Çünkü biz İYİ Parti olarak, demokrasi kültürünü sonuna kadar benimsemiş bir partiyiz.

Tüm Türkiye’ye olduğu gibi Muğla’ya da çağdaş demokrasiyi biz getireceğiz. 31 Mart’ta hem büyükşehirde hem de ilçelerimizde kimsenin tahmin dahi edemeyeceği bir başarı elde edeceğiz. Sözlerimi daha fazla uzatmadan, afişlerimize yapılan bu çirkin saldırıların her şeyden önce Muğlalı hemşerilerimizin iradesine yönelik bir saldırı olduğunu ve bu çirkin eylemlerden her iki partinin de uzak durması gerektiğini bir kez ifade ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 207 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.