İL MÜDÜRÜ ÇAY: “24 OKULUN ONARIM İŞLEMİ TAMAMLANDI”

İL MÜDÜRÜ ÇAY: “24 OKULUN ONARIM İŞLEMİ TAMAMLANDI”
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek göreve geldiği günden bu yana yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle Menteşe Öğretmenevinde düzenlediği kahvaltı programıyla bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, il genelinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinde kamuoyunu bilgilendirme adına verdikleri her türlü destek için basın mensuplarına teşekkür etti.

Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda İl Müdürü Çay, son bir yılda il genelinde yürütülen projeler, eğitim yatırımları, okulların devam eden onarım ve iyileştirme çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgilendirme yaptı.

2021 – 2022 eğitim öğretim yılı Bin 73 okul ve kurumda görevli 14 bin 5 idareci ve öğretmen, 164 bin 658 örgün eğitim 13 bin 292 açık öğretim öğrencisi ile tamamlandığını dile getiren Müdür Çay “Muğla eğitim ailesi olarak öğrencisi, öğretmeni, idarecisi ve velisiyle çok büyük bir camiayız” dedi.

5 YAŞ OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMA ORANI ARTTI

Müdür Çay, bakanlığın son bir yılda ağırlıklı olarak üzerinde durduğu 5 yaş okul öncesi okullaşma oranının arttırılması hedefi doğrultusunda Muğla’da 5 yaş okul öncesi okullaşma oranının 2021 Eylül ayından itibaren yüzde 71,20’den yüzde 99,72’ye yükseldiğini kaydetti.

YÜZDE 360’LIK KAYIT ARTIŞI

Diğer bir önemli konu olan mesleki eğitimde ise Muğla’da MESEM’lerinde kayıtlı 8 bin 995 kursiyer / öğrenci ile yüzde 360’lık bir kayıt atış oranı elde edildiğini dile getiren İl Müdürü Çay, “Çoğunluğu mesleki eğitim veren okul ve kurumlarımız tarafından olmakla birlikte Türk Patent Enstitüsüne 369 sınai mülkiyet hakkı için başvuru yapılmış ve bunlardan 155 tanesi tescil almaya hak kazanmıştır. Ayrıca döner sermaye işletmesine sahip 26 okul ve kurumumuzun DÖSE gelirlerinde yüzde 66,25’lik artışa ulaşılmıştır. İlimize kazandırılan yeni binalara bakıldığında son bir yılda bilim ve sanat merkezlerinin sayısı Köyceğiz ve Marmaris BİLSEM ile 4’ten 6’ya çıkarılmıştır. Ayrıca yalnıza 3 ilçemizde bulunan rehberlik ve araştırma merkezlerine bir yenisi daha eklenerek Bodrum ilçemizde de bir rehberlik ve araştırma merkezi kurulmuştur. Yine 3 ilçemizde bulunan e-Sınav merkezi sayısı Datça, Marmaris, Milas ve Köyceğiz e-Sınav Merkezleri ile 7’ye çıkarılmıştır. LGS sınavı puanı ortalaması 287,92’den 2022 yılında 310,38’e çıkarılırken Türkiye ortalamasından yüzde 24,5 daha fazla artış oranına ulaşılmıştır.” dedi.

Muğla Valiliği himayelerinde yürütülen projeler ile; Çevre Dostu Bin Okul Projesi ile seçilen 14 pilot okulun tamamına, sensörlü lamba ve fotoselli bataryaların takıldığını belirten Müdür Çay, “Okul bahçelerinde yağmur suyu toplama tankları kurulmuştur. Okullarda anlık tüketim göstergeli elektrik sayaçları kurulumu ağlanmıştır. 14 okulun her birinde bir adet Sıfır Atık Kütüphanesi hayata geçirilmiş 13 tanesinde ise güneş enerjili bahçe aydınlatma sistemi kurulması sağlanmıştır. 1 okulumuzun çatısına ise güneş enerji sistemi – GES kurulmuştur. Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında 75 okulumuzun bakım, onarım ve tadilatı tamamlandı.” dedi.

“24 OKULUN ONARIM İŞLEMİ TAMAMLANDI”

24 okulumuzun büyük onarım işlemlerinin tamamlandığını, 7 okulun ise 2022-2023 eğitim öğretim yılı Eylül ayında tamamlanmasının sağlanacağına dikkat çeken Müdür Çay, “Yaz tatili döneminde başladığımız 26 okulumuzun bakım onarım çalışmaları 2022-2023 eğitim öğretim yılı Eylül ayında tamamlanacaktır. Kavaklıdere, Menteşe, Ula ve Yatağan ilçelerimizde doğalgaz erişimi bulunan 70 okulumuzdan 41 tanesinin doğalgaz dönüşüm işlemleri tamamlanmıştır. 25 tanesinin daha 2022-2023 eğitim öğretim yılı Eylül ayında tamamlanması planlanmaktadır. İlimizde Temel Eğitim İl Yapım Programında 17, Ortaöğretim Devlet Yapım Programında ise 8 toplamda 25 yatırım projesi bulunaktadır. Yatırım programının tamamlanması ile ilimize 256 derslik, 200’er yatak kapasiteli 5 pansiyon, 1 spor salonu ve 8 atölye kazandırılacaktır. İlimizde imzalanmış olan 16 hayırsever protokolünün tamamlanması ile ilimize 196 derslik, 11 atölye, 1 yemekhane, 1 spor salonu ve 1 RAM – Rehberlik ve Araştırma Merkezi kazandırılacaktır.” şeklinde konuştu.

GÜVENLİ VE MODERN BİNALAR

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay okullarda bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayarak, “Öğrencilerimizin öncelikle çok daha güvenli ve modern binalarda eğitim öğretime başlamaları için tüm ekibimizle sahadayız. İlçelerimizi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceliyor ve ilçe müdürlerimiz, şube müdürlerimiz ve tüm ekibimizle çalışmaları yakından takip ediyoruz. Okullarımızda çalışmalar tamamlandığında Eğitimde marka şehir olan Muğla’mızda çok daha güvenli ve modern eğitim ortamlarını öğrencilerimize sağlamış olacağız. Onarım çalışmaları tamamlanıncaya kadar bazı okullarımızda öğrencilerimizi kısa bir süre misafir ederek yine kendi öğretmenleri eşliğinde eğitim öğretime kesintiye uğramadan devam edeceğiz. Bununla ilgili tüm planlamalarımızı yaptık. Velilerimiz ile okul müdürlüklerimiz koordineli bir şekilde süreci paylaşıyorlar. Çok daha hazırlıklı ve planlı bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına başlayacağız. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize ve tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.