İLAYDA İNCE TÜRKİYE 2.Sİ OLDU

İLAYDA İNCE TÜRKİYE 2.Sİ OLDU
Bodrumlu Lise 3. Sınıf öğrencisi İlayda İnce, Türkiye Olimpik Atletizm Şampiyonası’nda 100 ve 200 metrelerde 2 kez Türkiye ikinciliği kazandı.

Atletizm Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Atletizm Federasyonu Türkiye Olimpik Atletiz Şampiyonası’na 34 ilden yaklaşık 280 atlet katıldı.

Muğla’dan yarışmalara katılan ve İstanbul Momentum Atletizm Spor Kulübü’nde lisanslı olan 17 yaşındaki İlayda İnce, katıldığı 100 ve 200 metre yarışmalarda önce seçmeleri kazandı ardından akşam saatlerinde yapılan finallerde yarıştı. İnce 100 metrede 12.98 ve 200 metrede 28.41 ‘lik dereceleri ile Türkiye 2.’si oldu.

Yarışmalara Yalıkavak atletizm pistinde hazırlanan Yalıkavak’taki Halil İbrahim Adnan İper Anadolu Lisesi 3. Sınıf öğrencisi İlayda İnce, antrenmanlarını Milli Takım Atletizm Antrenörü Yaşar Anter ile birlikte yaptığını belirterek, “Önceleri tartan pistimiz yoktu ancak Yalıkavak’a pist yapıldı ve kulüp başkanı Mehmet Esen ile yöneticiler bize pistte antrenman yapma olanağı tanıdı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Pistimiz olunca derecelerimiz düzelmeye başladı, hedefim önce Milli takım sonra uluslar arası yarışmalar, bu yarışmaya da çok iyi hazırlandık ve beklediğimiz dereceleri elde ettik. Benim katıldığı ilk Türkiye şampiyonasıydı” dedi.

Bu haber toplam 1144 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.