“İmam Bayıldı”

“İmam Bayıldı”
Dün yayınlanan “Çiçek, Böcek, Kuş, Kaplumbağa” yazımda yazdığımız her kelimenin altında bir şeyler arayanların olmadık anlamlar çıkararak bizleri...

Dün yayınlanan “Çiçek, Böcek, Kuş, Kaplumbağa” yazımda yazdığımız her kelimenin altında bir şeyler arayanların olmadık anlamlar çıkararak bizleri hedef alanlara karşı yumuşak keyifli bir yazı olsun demiştim. Öylede oldu aslında. Fakat yine kelimelerin altında olmadık anlamlar arayanlar deyim yerindeyse “Öküzün altında buzağı” arayanlar hafta sonu boyunca telefonla rahat vermedi. Gelen telefonlardakiler yazıdaki çiçek, böcek, kuş, kaplumbağa hatta gelin, damat’ın kimler olduğu hakkında kendilerince yorumlar yaparak benden onay almaya çalıştılar.

***

Aslında yazı gayet masumaneydi, hiçbir mecaz yoktu ama ilada bir anlam yükleme yarışına girmişlerdi. Aynı yazıda “Böceklerin beyni olmadığı için, demokrasi sorunları da yoktur, ama bizi ufff yaparlar…

Kuşlar en özgür olanlardır ve havada güzeldir, kafamıza etmedikleri sürece…

Bu arada bir dahaki sefere imambayıldı tarifini yazacağım, kimse korkmasın…”    demiştim sözümü de tutacağım.

***

Öncelikli olarak malzemelerimiz önemli. 5 Adet patlıcan, gerçi elimizde fazlasıyla var. 2 büyük boy soğan tadını ve kokusunu vermeli susuz bir tarlada yetişmeli zira bahçe ve tarla sulamak içim MUSKİ su vermiyor. 3 Adet yeşil biber bu mevsimde artık seralar başlıyor selden ve hortumdan sağlam kurtulmuş Közceğiz’den gelmeli. 3 Adet domates fazlasıyla var aslında Rusya bizden almayı kesince Ortaca ve Fethiye’de domatesten geçilmiyor. 6-7 Diş sarımsak bunun içinde uzağa gitmeye gerek yok zira “İftarlık Gazoz “Film çekimlerinde Cem Yılmaz’ın bile hiçbir öğünde atlamadığı Ula Sarımsağı mevcut. Yarım demet maydanoz her muhabbete lazım zaten. Zeytin yağı işte bu biraz sıkıntılı. Sezon gelemsine rağmen rekolte düşüklüğü ile fiyatların adeta tavan yaptığı Zeytin Yağı altıla eş değer. Pul biber, karabiber, tuz.

***

Geçelim tarifimize önce patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Gaffur pijaması görünümünde gelenekleri ile gelecekleri arasına sıkışan siyasetçiler gibi dayansın diye tuzlu suda bekletilir.  Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü zeytin yağında kızartın. Tuzu bir başka zaman sırada bekletilen siyasetçiler için lazım olacağından boşa dökmeyin. Ardından kızartma işleminde yağdanlık gibi etliye sütlüye dokunmayan, yandaş yazarlarla biraz kızartın.  Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın. Fazla yağlanırsa maazallah Yerküpe yaylasında alır soluğu güreş tutmaya gider. İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın.  Tadını vermesi için bölünmüş parçalanmış küsmüş teşkilat üyelerini toplayıp biraz kavurun. 5 dk kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun. Diğer siyasi partilerden transfer edilmiş farklı tabana sahip teşkilatın yenilerini de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.  Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın. Her yere lazım neredeyse her şeye karışan sohbetlerin ve çalışmaların olmazsa olmazı özel seçilmiş maydanoz gibi teşkilatçıları da ilave etmek lazım.

Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin. İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun. Gaffur görünümlü patlıcanların içi boş. Bu boş patlıcanları mükemmel hazırlanan harçla dolduralım. Hazırlanan malzemeyi 190 derece ısıtılmış fırında pişirin. Uzun zamandır aslında soğumuş olan siyaset fırınında pişirmek için epeyce beklemeniz gerekecek ama sabırlı iseniz sorun yok.

***

Siyaset fırınında pişmeyi bekleyen o kadar çok politikacı var ki. İkbal peşinde koşmaktan vazgeçip istikbal için çalışmaya başladıklarında siyaset fırını yeterli ısıya ulaşmış olacak.  Bakalım bu fırında ilk pişen siyasetçi kim olacak.

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.