İMAZALAR STRATONİKEİA İÇİN ATILDI

İMAZALAR STRATONİKEİA İÇİN ATILDI
Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Yatağan Belediyesi arasında hizmet protokolü imzalandı.

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki, adını çok hazin bir aşk hikâyesinden alan aynı zamanda ‘Gladyatörler Şehri’ olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kent tarihi dokusu ve doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Yatağan Belediyesi arasında Stratonikeia ve Lagina'da arkeolojik kazı, bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarına destek verilmesine ilişkin ortak hizmet protokolü imzalandı.

İmza törenine; Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak katıldı.

Protokolün imzalanmasının ardından Kaymakam Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcıları İsmail Kaya ve Ahmet Yunus Tuna, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Stratonikeia'daki işçilerle bir araya geldi.

HABER: TEMEL IRMAK

Bu haber toplam 706 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.