İnşattaki toprak kayması korkuttu

İnşattaki toprak kayması korkuttu
Muğla’da bir inşaatın temel çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Toprak kayması sonucu 3...

Muğla’da bir inşaatın temel çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Toprak kayması sonucu 3 işçi hafif şekilde yaralandı. Yaralanan işçiler olay yerinde bulunan arkadaşları tarafından toprak yığını ve yıkılan ahşap iskelelerin arasından kısa sürede kurtarıldı. Durumları iyi olduğu öğrenilen 3 işçi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Muğla’da akşam saatlerinde bir inşaatın devam eden temel çalışmaları sırasında toprak kayması nedeniyle göçük meydana geldi. Olayda 3 işçi hafif şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Emirbeyazıt Mahallesinde yapımına yeni başlanan bir inşattın temel çalışmaları devam ettiği sırada toprak kayması meydana geldi. Meydana gelen toprak kayması sonucu temel çalışmaları için kurulan ahşap iskeleler o sırada bölgede çalışan 3 işçinin üzerine yıkıldı. Göçük nedeniyle inşatta çalışan işçilerden Necip Aktaş, Kadir Karakaya ve Ahmet Yazıcı yıkılan ahşap iskelelerin ve toprak yığının altında kaldı. Yıkılan iskele ve toprak yığını arasında kalan 3 işçiye ilk müdahale inşaat alanında bulunan diğer işçiler tarafından gerçekleşti. Olayın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ile Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı AKS ekibi sevk edildi.

Arkadaşlarını kurtarmak isteyen işçilerinin çalışmalarına olay yerine gelen ekiplerinde destek vermesi ile toprak yığını ve ahşap iskele altında kalan 3 işçi sıkıştıkları yerden kısa sürede kurtarıldı. Yaralanan 3 işçinin durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. İnşaat alanında ilk müdahaleleri yapılan işçiler ambulanslar ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.