İnterpol bulamadı Türk polisi yakaladı

İnterpol bulamadı Türk polisi yakaladı
Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri Bodrum ve Marmaris’te insan kaçakçılığı yapan organizatörlere yönelik operasyon...

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri Bodrum ve Marmaris’te insan kaçakçılığı yapan organizatörlere yönelik operasyon düzenledi. 4’ü yabancı 5’i Türk toplam 9 insan kaçakçısı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İnterpol tarafından aranan  Gürcistan asıllı Yunanistan vatandaşı Victor Gkantev’inde bulunduğu öğrenildi. Victor Gkantev’in Yunanistan’da insan kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle kesinleşmiş 25 yıl hapis cezasının olduğu ortaya çıktı.

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4'ü yabancı uyruklu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanan, 3'ü Gürcistan, biri Gürcistan uyruklu Yunanistan vatandaşı 9 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yunan adalarına çok sayıda mültecinin kaçak yollara eş zamanlı götürüleceği bilgisine ulaşarak operasyon için düğmeye bastı. iki ilçede eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda çoğunluğu Suriyeli 104 mülteci ve bunları kaçak yollarla Yunan adalarına geçirmeye çalıştığı iddia edilen 4’ü yabancı 5’i Türk vatandaşı 9 şüpheli yakalandı. Mülteci sevkiyatında kullanıldığı tespit edilen 7 tekne ele geçirildi.

Kaçmayı başaran 1 Türk organizatör ise Yunanistan polisi tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne getirilen 9 insan kaçakçısı ifadelerinin ve hastanedeki muayenelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartıldı.Şüpheliler arasındaki Gürcistan asıllı Yunanistan vatandaşı 36 yaşındaki Victor Gkantev’in insan kaçakçılığı yapan bir örgütün lideri olduğu ve interpol tarafından da arandığı öğrenildi. Gkantev’in, daha önce Yunanistan’da 25 yıla mahkum edildiği ancak tüm aramalara rağmen bulunamadığı kaydedildi.

Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.