İSTANBUL BOĞAZI’NI MUĞLA TARHANASI KOKUSU SARDI

İSTANBUL BOĞAZI’NI MUĞLA TARHANASI KOKUSU SARDI
İstanbul’daki Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Anadoluhisarı’nda bulunan Sabancı Öğretmenevi’ nde "Tarhana Yarışmalı Kış Kahvaltısı" etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat katılarak Muğlalılar ile bir araya geldi.

Etkinlikde katılımcılara kahvaltı ile birlikte Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından gönderilen Muğla tarhanası ikram edildi.  Tarhanayı; Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Acıbadem Üniversitesi’ nde Fizyoterapist Öğretim Görevlisi olarak görev yapan  Gurme Sergen Öztürk hazırladı.

Düzenlenen Tarhana Yarışması’ nda Jüriye Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlık etti. Jürinin yaptığı tadım sonrası; Avukat Özgen Sevingül birinci ,Fizyoterapist Öğretim Görevlisi Sergen Öztürk ikinci, Esra Özsaraç Ertürk üçüncü oldu. Jüri ayrıca yarışmaya katılan Dursel Katı’ya özel ödül verdi.

Yarışmada dereceye girenlere Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından özel ödüller takdim edildi. Muhammet Tokat ayrıca etkinlik  için hemşehrilerimize kahvaltıda ikram edilmek üzere Çekişte Zeytini, Labranda Suyu ve her aileye 1 litre Emecik Zeytin Yağı hediye olarak getirdi.

Etkinlikde Doktor Seray Sarı’nın ‘’Göç’’ isimli şiir kitabının tanıtımı yapılarak kitaptan şiirler okundu. Etkinlik zeybek oynayarak tamamlandı ve toplu olarak Muğla’nın voleyboldaki gururu TVF Alpaslan Endüstri 1. Voleybol Ligi lideri Milas Belediyespor’ un İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la oynadığı önemli maça gidildi.

Etkinlikle ilgili konuşan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Mustafa Ertürk, “Derneğimiz bugün üyelerimiz ve hemşehrilerimizle güzel bir etkinlik daha gerçekleştirdi. Ancak bu etkinlik; ikram ettiğimiz Muğla Tarhanasını gönderen Menteşe Belediye Başkanımız Bahattin Gümüş ile hem etkinliğimize bizzat gelerek katılan hem de getirdiği hediyelerle memletimizin suyunu, tadlarını bizle buluşturarak memleket hasretimizi bir nebze olsa da dindiren Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’ ın katkıları ile bu kadar güzel gerçekleşti. Derneğimizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan ve her zaman destek olan her iki başkanımıza; Yönetim Kurulu olarak İstanbul’ daki  Muğlalılar adına çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Etkinliğe katılan Muğlalılara’ da katılımları için teşekkür eden Mustafa Ertürk; derneğin daha güçlenmesi için ve tanıtılması için hem İstanbul’ da hem de Muğla’dan destek istedi.

Bu haber toplam 2089 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.