İstanbul’da saat 12.49’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem kent genelinde büyük endişe yarattı. Marmara Denizi Silivri açıklarında kaydedilen sarsıntı yaklaşık 10 saniye sürdü ve birçok çevre ilde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) paylaştığı verilere göre, depremin yerin 6,92 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Ana sarsıntının ardından bölgede artçı depremler yaşanmaya devam etti. Özellikle saat 15.13’te meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki Büyükçekmece açıklarındaki deprem, halkta yeni bir panik dalgasına neden oldu. Aynı bölgede saat 15.12’de 4,9 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Su Deposu Temizliği Skandalı: 80 Kişi Zehirlenerek Hastaneye Kaldırıldı Su Deposu Temizliği Skandalı: 80 Kişi Zehirlenerek Hastaneye Kaldırıldı

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yaşanan panik nedeniyle birçok kişinin yüksekten atlayarak yaralandığı ve toplam 151 vatandaşın çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Milletimize geçmiş olsun," mesajı verdi. Erdoğan ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile telefon görüşmesi yaparak detaylı bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD ve diğer kurumların saha çalışmalarına başladığını duyurdu. Yerlikaya, "Şu ana kadar ciddi bir yıkım ihbarı alınmadı," dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu ise ilk incelemelerde ulaşım altyapısında herhangi bir hasar veya olumsuzluk tespit edilmediğini kaydetti.

İstanbul Valiliği, kent genelinde tüm ilgili birimlerin teyakkuz halinde olduğunu ve alan tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, "Şu ana kadar ciddi bir vaka bilgisi yok. AKOM’dan süreci yakından takip ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu da yaptığı ilk açıklamada, ilçede yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini aktardı. Balcıoğlu, ekiplerin saha çalışmalarına kesintisiz devam ettiğini belirtti.

Kaynak: NTV