İşte Öylesine…

İşte Öylesine…
Muğla’da yaşananları olan olayları sizlere doğru ve objektif aktara bilmek için sabah akşam mesai saati ayırt etmeden çalışan meslektaşlarım da şu...

Muğla’da yaşananları olan olayları sizlere doğru ve objektif aktara bilmek için sabah akşam mesai saati ayırt etmeden çalışan meslektaşlarım da şu sıralar benimle aynı türküyü dinliyordur muhtemelen. Kazak asıllı şair ozan Abdal’ın türküsü geliyor aklıma! Kimi zaman böyle türkülerle günümüzde yaşananları birleştirmek pek de zor olmuyor. Önceki gün gece saatlerinde Marmaris’te başlayan orman yangınında 50 hektar alan kül oldu. Yine ciğerlerimiz yandı.

***

Yangın sezonunun başlamasına aylar var. Mevsimlik Yangın işçileri henüz mesai başı yapmadı ama yangına birinci derece hassas olan Muğla’da Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin insan üstü bir güç ve özveri ile yangını bu kadar alanda kontrol altına alması ve söndürmesi büyük başarı. Akıllara acaba yangın neden çıktı konusu geliyor hemen. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil.

***

İnternet haber postallarından birine düşen haber Muğla’yı karıştırdı. İşe alma vaadi ile resmi kurumda cinsel taciz iddiası gündeme oturdu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde taşeron işçi olarak çalışmaya başlayan bir kadının cinsel tacize uğradığı ve sonrasında Üniversite yetkilileri ardından da AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığına yazılı olarak başvurarak yardım istediği ortaya çıktı.

***

“Düğün değil bayram değil eniştem beni neden öptü”  haberin detayları için haber merkezimiz tüm taraflara ulaşarak olayın gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Tüm detaylar haberin içinde. Olmasını hiç tasrif etmediğimiz bu türde olayların tekrar yaşanmamasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden. Kimsenin özel yaşantısı yada yaşadıkları bizi ilgilendirmez ancak bu olayda yapılan tamimiyle baştan sona suç teşkil ediyor.

***

Muğla gündeminde siyaset arka sıralara düştü. CHP Milletvekili Akın Üstündağ’ın TBMM’de bütçe görüşmelerinde kürsüde topuklu ayakkabı ile konuşması, AK Parti Millettekileri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün yeni yıl bütçeleri üzerine TBMM’de boy gösteren vekiller arasında yerini aldı. Siyaset gündemin arka sıralararında yerini korurken AK Parti Datça İlçe Siyasi Hukuk İşler Başkanı Yılmaz Göçer görevinden ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. Datça İlçe başkanlığı ve İl Başkanlığına sunduğu istifa dilekçesinde işerinin yoğunluğunu gerekçe gösteren Göçer, “partimin önünü açmak için Siyasi ve Hukuk İşler Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum.” İfadelerini kullandı.

***

Muğla’da önümüzdeki günlerde siyaset ve hatta AK Parti çok konuşulacak gibi duruyor. DP kökenli partinin önemli isimlerinin görevlerinden istifa etmesinin ardından haziran ve kasım 2015 seçimlerinde 3. Sıra milletvekili adayı Elvan Göçer’in eşi AK Parti Datça İlçe Siyasi ve Hukuk işleri başkanı Yılmaz Göçer’inde istifa etmesi yönetimlerde yaşanan sıkıntının açığa çıkması şeklinde yorumlanıyor. Sıkça gündeme gelen AK Parti İl Başkanlığında yapılacak revizyon haberlerini ise “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diye yorumlamak sanırım en makul olanı.

***

Bu köşe yazısının yayınlanmasının hemen ardından yine hoşnut olmayanlar olacak, hesapları bozulanlar, beklentilerine ulaşamayanlar olacak ama çok da önemli değil. Kulaklarımın her ikiside bol bol çınlayacak.

***

. Kazak asıllı şair ozan Abdal’ın türküsü geliyor aklıma diyerek başlamıştım yazıya sizinde aklınıza gelmiyor mu?

***

Eşeği Saldım Çayıra

Otlaya Karnın Doyura

Gördüğü Düşü Hayra

Yoranın Da Avradını

Münkir Münafıkın Soyu

Yıktı Harap Etti Köyü

Mezarına Bir Tas Suyu

Dökenin De Avradını

Derince Kazın Kuyusun

İnim İnim İnilesin

Kefen Dikmeye İğnesin

Verenin De Avradını

Dağdan Tahta İndirenin

Iskatına Oturanın

Hizmetini Bitirenin

İmamın Da Avradını

Müfsidin Bir De Gammazın

Malı Vardır Da Yemezin

İkisin Meyyit Namazın

Kılanın Da Avradını

Kazak Abdal Nutk Eyledi

Cümle Halkı Dahleyledi

Sorarlarsa Kim Söyledi

Soranın Da Avradını

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.