İşveren vekillerinin sorumlulukları

İşveren vekillerinin sorumlulukları
Yatağan Madende, işveren vekillerinin sorumlulukları konulu seminer düzenlendi...Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ bünyesinde bulunan Maden ve Santral Direktörlüğü beyaz yaka çalışanlarına; işveren vekillerinin görev, yetki ve...

Yatağan Madende, işveren vekillerinin sorumlulukları konulu seminer düzenlendi...

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ bünyesinde bulunan Maden ve Santral Direktörlüğü beyaz yaka çalışanlarına; işveren vekillerinin görev, yetki ve sorumlulukları üzerine seminer verildi.

Maden Direktörlüğü toplantı salonunda gerçekleşen seminere, emekli İş Başmüfettişi Ünal Can konuşmacı olarak katıldı. Önce işveren vekilinin tanımını yapan Can, “işveren adına hareket eden, sorumluluk alan mühendis, teknisyen, ustabaşı ve formen herkes işveren vekilidir. Bunun için illaki noter sözleşmesi olması gerekmez, işin yönetiminden sorumlu herkes, işveren vekilidir” diye konuştu.

İşveren vekillerinin, görevlendirildiği konularda yeterli bilgi ve ehliyete sahip olunması gerektiğinin önemine vurgu yapan emekli İş Başmüfettişi Can, işveren vekillerinin iş kazalarında ceza, iş ve SGK hukukları açısından sorumlu olduklarını belirtti.

Can daha sonra şöyle konuştu; “Ceza hukuku, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma davalarını kapsar. İş hukuku, maddi ve manevi tazminat davalarıyla ilgilenir. SGK hukuku ise 5510 sayılı yasanın 13 ve 14. Maddelerini, yani rücu davalarını kapsar. İşyerlerinde şakalaşma sonucu meydana gelen kazalar, iş kazalarıdır ve sorumlusu şakayı yapanlardır. Maddi ve hukuki sorumluluk kendilerine aittir.”

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.